Nutriční hodnoty (Květinový růžovofialový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 622 kJ / 5 646 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
| Tuky | 363,98 g |
| – nasycené | 156,74 g |
| – nenasycené | 181,92 g |
| –– mononenasycené | 144,94 g |
| –– polynenasycené | 36,98 g |
| ––– omega 3 | 8,49 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 2,71 g |
| Sodík | 807 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 475,10 g |
| – cukry | 257,50 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| 240 g 240 g cukru krystal | Cukr bílý | 240 g |
| 240 g 240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
| 8 lžic 8 lžic oleje | Olej řepkový | 88 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 6 lžic 6 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| cukr moučka (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| marcipánová falešná hmota (potahovací) | Fondán | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| kompotované jahody | Jahody zavařené |