Nutriční hodnoty (Jahodová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 798 kJ / 1 386 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 25,00 g |
| – nasycené | 14,40 g |
| – nenasycené | 9,00 g |
| –– mononenasycené | 6,40 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 95 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 267,60 g |
| – cukry | 267,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jahod | Jahody čerstvé | 1000 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 dl 2 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 litr 1 litr horké vody | Voda | 1000 ml |