Nutriční hodnoty (Staročeské chlebové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 203 kJ / 2 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,88 g |
| Tuky | 32,07 g |
| – nasycené | 3,12 g |
| – nenasycené | 25,58 g |
| –– mononenasycené | 15,11 g |
| –– polynenasycené | 10,47 g |
| ––– omega 3 | 2,19 g |
| Vláknina | 28,22 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 404,76 g |
| – cukry | 28,73 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 ml 350 ml vlažné vody | Voda | 350 ml |
| 1/2 kostky 1/2 kostky nadrobených čerstvých kvasnic | Droždí pekařské lisované | 11.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kvásku (nebo octa) | Kvásek pšeničný | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (nebo rozpuštěného sádla) | Olej řepkový | 22 ml |
| 260 g 260 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 260 g |
| 125 g 125 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 125 g |
| 125 g 125 g pohankové mouky (nebo otrub a žitné celozrnné mouky, těsto mělo by obsahovat aspoň třetinové množství žitné mouky) | Mouka pohanková | 125 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 1 1 tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| směs čerstvých bylinek - pažitka, petrželka, kerblík, kopr | Petržel nať čerstvá | |
| utřený česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý |