Nutriční hodnoty (Platýs v krémové marinádě a citrusech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 366 kJ / 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 27,85 g |
| – nasycené | 11,32 g |
| – nenasycené | 14,64 g |
| –– mononenasycené | 7,38 g |
| –– polynenasycené | 7,26 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 4,74 g |
| Cholesterol | 67 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 13,63 g |
| – cukry | 4,72 g |
| ––– laktóza | 1,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 filety 4 filety platýse (halibuta) | ||
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krémového sýru | Sýr tavený | |
| 1 lžíce 1 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce majonézy | Majonéza | 15 g |
| špetka špetka moučkového cukru | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvé nasekané bylinky (podle chuti - kopr, petrželka, pažitka...) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 mandarinka | Mandarinka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |