Nutriční hodnoty (Krémová hrášková polévka s mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 366 kJ / 1 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,32 g |
Tuky | 119,52 g |
– nasycené | 59,28 g |
– nenasycené | 58,50 g |
–– mononenasycené | 47,89 g |
–– polynenasycené | 10,61 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 43,91 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 106,11 g |
– cukry | 33,63 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
1 1 cibule – nakrájet na menší kousky | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku – nakrájet na tenká kolečka | Česnek čerstvý | 14 g |
2-3 2-3 brambory – nakrájet na kostky | Brambor zimní | 125 g |
1 l 1 l kuřecího vývaru (cca 2 kocky bujónu rozpustiť v prevarenej vode) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
2 šálky 2 šálky čerstvého hrášku nebo mraženého zeleného hrášku | Hrášek zelený | 500 g |
6-8 listů 6-8 listů čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
0,5 dcl 0,5 dcl sladké smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
100-150 g 100-150 g slaniny – opražit na pánvi | Špek | 125 g |
podle chuti drhnutá mozzarella | Mozzarella kravská |