Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová hrášková polévka s mátou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 366 kJ /
1 760 kcal
Bílkoviny45,10 g
– z toho živočišné bílkoviny10,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,32 g
Tuky119,52 g
– nasycené59,28 g
– nenasycené58,50 g
–– mononenasycené47,89 g
–– polynenasycené10,61 g
––– omega 30,52 g
Vláknina43,91 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy106,11 g
– cukry33,63 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
1 l 1 l kuřecího vývaru (nebo vody + 2 bujony) Vývar kuřecí 1000 ml
2 šálky 2 šálky čerstvého hrášku (nebo mraženého) Hrášek zelený 500 g
6-8 listů 6-8 listů čerstvé máty Máta peprná list čerstvá
50 ml 50 ml sladké smetany 12% Smetana kravská sladká 12%
100-150 g 100-150 g slaniny Špek 125 g
mozzarella (dle chuti) Mozzarella kravská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.