Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová hrášková polévka s mátou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 366 kJ /
1 760 kcal
Bílkoviny45,10 g
– z toho živočišné bílkoviny10,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,32 g
Tuky119,52 g
– nasycené59,28 g
– nenasycené58,50 g
–– mononenasycené47,89 g
–– polynenasycené10,61 g
––– omega 30,52 g
Vláknina43,91 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy106,11 g
– cukry33,63 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 polévkové lžíce olivového oleje Olej olivový
1 1 cibule – nakrájet na menší kousky Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku – nakrájet na tenká kolečka Česnek čerstvý 14 g
2-3 2-3 brambory – nakrájet na kostky Brambor zimní 125 g
1 l 1 l kuřecího vývaru (cca 2 kocky bujónu rozpustiť v prevarenej vode) Vývar kuřecí 1000 ml
2 šálky 2 šálky čerstvého hrášku nebo mraženého zeleného hrášku Hrášek zelený 500 g
6-8 listů 6-8 listů čerstvé máty Máta peprná list čerstvá
0,5 dcl 0,5 dcl sladké smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 50 ml
100-150 g 100-150 g slaniny – opražit na pánvi Špek 125 g
podle chuti drhnutá mozzarella Mozzarella kravská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.