Nutriční hodnoty (Krémová hrášková polévka s mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 366 kJ / 1 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,32 g |
Tuky | 119,52 g |
– nasycené | 59,28 g |
– nenasycené | 58,50 g |
–– mononenasycené | 47,89 g |
–– polynenasycené | 10,61 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 43,91 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 106,11 g |
– cukry | 33,63 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 l 1 l kuřecího vývaru (nebo vody + 2 bujony) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
2 šálky 2 šálky čerstvého hrášku (nebo mraženého) | Hrášek zelený | 500 g |
6-8 listů 6-8 listů čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
50 ml 50 ml sladké smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
100-150 g 100-150 g slaniny | Špek | 125 g |
mozzarella (dle chuti) | Mozzarella kravská |