Debrecínská polévka

Suroviny 4-5 porcí

1 cibule
sádlo nebo olej
5-6 debrecínských párků (nožičky)
1 kapie
3-4 stroužky česneku
1 plná lžíce mleté papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
pepř mletý
cca 250 g brambor
cca 1 l vývaru
pažitka nebo petrželka
2-3 hrsti medvědího česneku - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme na kolečka pokrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme. Přisypeme nadrobno pokrájenou kapii, sladkou mletou papriku a nasekaný česnek, vše společně za častého promíchání krátce osmažíme.

  2. Debrecínskou směs v hrnci zasypeme hladkou moukou, promícháme a opět krátce zasmažíme. Přilijeme vývar, promícháme, přisypeme na malé kostky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, zaklopíme a na mírném plamenu vaříme do změknutí brambor, za občasného promíchání.

  3. Pokud do polévky nebudeme přidávat medvědí česnek, máme hotovo, polévku nalijeme do talířů, dozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme. Pokud chceme do polévky přidat medvědí česnek, tak až po změknutí brambor. Najemno pokrájené listy medvědího česneku vsypeme do hotové vroucí polévky, promícháme a odstavíme.

  4. Polévka je sytá, může nahradit i hlavní chod, pokud k ní budeme podávat čerstvé pečivo či chléb.

Komentáře k receptu Debrecínská polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.