Skořicovník

Dietní recepty BezlepkovéOstatní Doba přípravy: max. 35 min i s pečením 2 názory

Dietní recepty BezlepkovéOstatní Doba přípravy: max. 35 min i s pečením 2 názory

Suroviny

A)Varianta bezlepková/bezmléčná/bez slepičích vajec a bílého cukru:
225 g bezlepkové mouky Doves Farm plain white
130 g fruktózy
12 g bezlepkové prášku do pečiva
1 rovná lžička mleté skořice
4 křepelčí vajíčka (místo jednoho slepičího)
4,5 lžíce oleje
170 ml mandlové mléko (kokosového nebo jiného rostlinného)
b) můj původní klasický recept - dvojnásobný na klasický plech
450 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva
2 vejce
9 lžic oleje
0,5 l mléka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko.

  2. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové silikonové formě (o průměru cca 30 cm) v tenké vrstvě na 180°C necelých 20 minut (zkoušejte klasicky špejlí).

Poznámka od kuchařky

Jeden z nejrychlejších receptů a tudíž i nejoblíbenějších. :-)

Komentáře k receptu Skořicovník

Tématické fráze: skoricovnik skoricovnik recept škořicovník ládi hrušky recept na skořicovník skořicovníky recept skořicovník skoricovnik buchta recept na skoricovniky bezlepková buchta s mandlemi skoricovnik recepty skořicovník recept lada hruska moučník skořicovník skořikovník láďa hruška recept bezlepkovy skoricovnik skořicovník moučníky dort skořicovník skoricovnik od ládi hrušky skoricovnik buchta na plech skoricovnik na plechu skoricovnik podle ládi hrušky