Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)

Paprika Kuchařka: Paprika

Vepřové maso 49 názorů

Suroviny

300 g vepřového masa (plec,kýta,kotleta)
2 PL olivového oleje
bílé hlávkové zelí 3 hrsti
3 x 1/2 čerstvé papriky (různé barvy)
1/2 menšího pórku
1 cibule
3 stroužky česneku
dýňová semínka
2 PL sójové omáčky
(Marináda)
2 PL olivového oleje
1 stroužek česneku (prolisovat)
1 lžička kari
1/2 lžička sušené papriky (dle chuti i pálivé)
špetka chilli
pepře
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření a olivový olej. Necháme v chladu marinovat min. přes noc, ale klidně 2 dny. Všechnu zeleninu vč. cibule nakrájíme na proužky, česnek na plátky.

  2. Na olivovém oleji orestujeme krátce cibuli, přidáme česnek a po chvilce naložené maso. Když je maso orestované (cca 3 min.) přidáme zeleninu a restujeme. NEPODLÉVAT, JEN RESTOVAT !!! Zelí a paprika pustí šťávu.

  3. Když je zelenina zarestovaná (po cca 5 min.) odstavíme pánev z ohně, přidáme dýňová semínka (v orig. receptu jsou arašídy) a zastříkneme sójovou omáčkou. Promícháme a již nevaříme, jen necháme 2 min spolu prohřát.

  4. Podáváme s rýží, hranolkami nebo nudlemi.

Poznámka

Mohou se přidat žampiony, ale já nejím houby, tak je vynechávám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    gillan63: Hosta má pravdu ... já maso téměř nikdy nesolím (snad jen řízky ;-) ), pokud tam dávám dost koření a česnek. Tady je i sojová omáčka. U více mých "masových" receptů nenajdete sůl nebo najdete poznámku, že "solím" česnekem. Pokud máte potřebu více solit, klidně solte ... je to na vás :-p

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    OK...vyzkouším ...díky hosta :-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    gillan63: sojová omáčka je slaná a po přidání dvou polévkových lžic to určitě stačí:-)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Pouze otázka Paprika ... neberte to jako rejpání (chraňbůh), ale jsem začátečník tak se pouze ptám ...ani zmínka o soli ...v tomto receptu není opravdu potřeba sůl ? :-O

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    jankohrasko: :-)

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    tak to mi moc chutnalo ,příště dělám pro moji žravou rodinku z dvojnásobného množství.

    Odpovědět

  • tara23 tara23

    Právě jsme dojedli a ještě ted mlaskáme

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Děkuji Stamare :-), jsem ráda, že chutnalo. ;-)

    Odpovědět

  • Stamare Stamare

    Měli jsme dnes na oběd a všichni jsme si chrochtali :-D ... mňamózní a famózní ;-).

    Odpovědět

  • libi libi(neregistrovaný)

    Už vím co zítra na oběd,když maso naložím ještě dnes.Určitě by bylo dobré zaměnit vepřové za kuřecí a já osobně vynechám zelí,které nemám v "číně" ráda.Jinak to vypadá úžasně.

    Odpovědět

  • holky05 holky05

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    ČL = čajová lžička, PL =polévková lžíce;-)

    Odpovědět

  • blacinka blacinka

    Co je to ČL...?:-O .. Zní to dobře, určitě to vyzkouším:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    taky pěkný receptík i fotka;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Nejvíce se mi líbí ty brambu:no:rky...
    Vepro-knedlo se delá s rýzi?

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: vepřové maso po čínsku vepřové po čínsku jaterní dieta recepty vepřová játra po čínsku vepřové nudličky po čínsku jaterní dieta jídelníček vepřová kýta po čínsku veprová po čínsku maso po čínsku jak dlouho vydrží naložené maso čína z vepřového nejlepší recept recepty na jaterní dietu vepřová plec po čínsku vepřová směs po čínsku kýta po čínsku grepová dieta recepty pro jaterní dietu dýně po čínsku grepová štáva grepová semínka

Zapomněl/a jsem heslo