Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 2 hod. + 2 dny + 1 hod.

2 hod. + 2 dny + 1 hod.

3. 11. 2009 23:16

Suroviny

Porce: 26 sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 957 kJ / 4 053 kcal
Bílkoviny203,59 g
Tuky25,99 g
Vláknina361,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 122,03 g
Sůl300,00 g
Sacharidy584,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pyrosulfit je vinařský omezovač kvašení. Je nutné dodržet ty dvě ne příliš vrchovaté lžičky, aby nebyl cítit na chuti.

Takto upravené zelí lze používat jako vynikající zelný salát nebo použít na přípravu zelí jako sterilák. Říkají, že vydrží rok, ale tomu nevěřte,za týden jsme snědli už tři sklenice.

Nevím, jestli ten recept znáte, pokud ano a někoho naštve, tak ho klidně smažte.

Jinak dobrou chuť. RECEPT MÁM OD SOUSEDKY, BYL I SE VZORKEM.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jungova bozena

21. 10. 2014 09:32

:-Dtoto zeli mam z receptu uz asi 18.let delam ho kazdy rok je velmi dobre a chutne .-ddoporucuji

klukodvody klukodvody

19. 11. 2012 17:53

Zdenek:Nevím,asi dalo,ale ten recept jsem takto dostal a tady na Moravě je to asi odzkoušený prostředek,který používají vinaři.Zkuste klidně něco jiného a když to bude fungovat,dejte vědět.

Zdenek

18. 11. 2012 20:16

Nechci rejpat, ale nedal by se Pyrosolfit, Deko a Sacharin nahradit necim jedlym? Dekuji za napady.

Paprika Paprika

4. 11. 2009 21:21

Dnes jsem zrovna k večeři sama schroupala 1/2 pytlíku kysaného zelí - miluju ho, bohužel u nás v rodině jsem sama. Takže by bylo jen pro mně. Tím nevylučuji, že ho neudělám, protože se nebojím, že bych ho nesnědla :-D:-D:-D. :yes::yes: ;-)

klukodvody klukodvody

4. 11. 2009 12:16

Cathleen má to podobné účinky,ale ten pyrosulfit není tak silný,a hlavně je pro vinné kvašení a jeho útlum,tak je trochu na jiné bázi.Ale fungovat to asi bude stejně.:-K:-D:-D:-D:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 11. 2009 10:34

:-)Recept znám, mám několikrát vyzkoušený a můžu potvrdit, že zelí je vynikající a opravdu se i bez zavaření nekazí.
Jen jsme přidávali pyrosiřičitan draselný http://www.moje-drogerie.cz/doplnky/ostatni/pyrosi... (snad je to tentýž, co používá Jožka, chemie není moje hobby:-//)

pipre pipre

4. 11. 2009 10:27

Josefe, prima zelí, ale to bych musela koupit už nakrájené, nebo koupit kráječ zelí, jinak si neumím představit ručně krájet takové množství. Mně nad hlavu stačí krájet jednu hlávku:-) Mám sice robot, ale nakrájené zelí se mi z něho moc nelíbí. Proto raději kyselé zelí kupuji.Bodík:yes:4

Věrka.

4. 11. 2009 10:26

To je bezva receptík.

Bibinka Bibinka

4. 11. 2009 00:00

Pepíno, to musí být moc dobrý zelíčko, nejen, že ho udělám, ale také ti posílám bodíka:yes:

klukodvody klukodvody

3. 11. 2009 23:50

Naprosto běžně.:-K:-D:-D

spagetka spagetka

3. 11. 2009 23:43

To vypadá skvěle!!! Myslíš, že pyrosulfit seženu v drogerce? :-p:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 11. 2009 23:17

Ajtakrajta!!!! Jožko, kdes byl tak dlouho? Super tip na zelíčko;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zelí zelí recept zelí recepty pyrosulfit recept na zelí zavaření kysaného zelí recept zeli recepty ze zelí pyrosiřičitan draselný zelí jak krajet zeli recepty se zelim zelí s pyrosulfitem pyrosiřičitan draselný jak zavařit zelí recepty zelí krajec na zeli pyrosiřičitan pyrosyřičitan recepty na zelí kráječ zelí

Suroviny: zelí bílé, cibule, kmín celý, sůl, pyrosulfit, voda, ocet, sacharin, zelenina

TopRecepty.cz

Zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8mk