Nutriční hodnoty (Plněná vepřová kýta Izrael)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 969 kJ / 4 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 475,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 461,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,78 g |
| Tuky | 238,33 g |
| – nasycené | 91,03 g |
| – nenasycené | 119,04 g |
| –– mononenasycené | 101,16 g |
| –– polynenasycené | 17,88 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 25,53 g |
| Cholesterol | 1,84 g |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 7,56 g |
| Sacharidy | 48,98 g |
| – cukry | 26,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5-2 kg 1,5-2 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1750 g |
| 500 g 500 g mletého vepřového masa (plece) | Vepřová plec | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/3 1/3 brokolice | Brokolice čerstvá | 166.6666716337204 g |
| 100-150 g 100-150 g špeku dle chuti | Špek | 125 g |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 3 lžíce 3 lžíce koření Izrael od Samuela (viz poznámka) | Koření pěti vůní | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla (oleje) | Sádlo vepřové | 30 g |
| vývar (voda) na podlití | Vývar hovězí | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (dle množství požadované šťávy) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 dl 1 dl světlého piva (nemusí být) | Pivo světlé 10ᵒ | 100 ml |