

Buši nová rajská
Suroviny
- Omáčka:
- 1 šťáva Relax
- sádlo
- 1 malá cibulka
- 2 rajské protlaky
- cukr
- hladká mouka
- sůl
- 1 bobkový list
- 2-3 hřebíčky
- 5 ks nového koření
- 1 citrón
- Plněné papriky:
- 5 paprikových lusků
- sůl
- 1 velká cibule
- 1 rohlík
- sádlo
- 30 dkg mletého masa
- pepř
- paprika mletá
- koření na mletá masa
Postup přípravy receptu
Omíčka: Na sádle zpěníme 1/4 cibule a na ní uděláme světlou!! jíšku.
Posléze přilijeme šťávu Relax. Podle velikosti a nás dáme 1-2 konzervičky protlaků.
Přidáme upravené koření v hmoždíři a přilijeme teplou vodu podle potřeby množství a hustoty.
Osolíme a přidáme oba konce (cca 0,5 mm plátky) omyt. citrónu. přisolíme, přicukrujeme, a přikyselíme šťávou z citrónu (podle chuti a rodinných zvyklostí; někdy dáváme ještě kousek skořicové kůry kvůli vůni).
Plněné papriky: z mletého masa připravíme fašírku (náplň) a to je možné udělat dvěma způsoby (ne jako karbanátky s česnekem a majoránkou - to ničí chuť).
/A-namočený rohlík, trochu cibulky, sůl, pepř, paprika/ B-namočený rohlík, sůl a kořeni na mleté maso// Pozor! chuť moc nezvýraznit.
Papriky zbavené jadřinců naplníme (A nebo B) fašírkou a naskládáme na sádlem vymazaný a vyložený pekáč zbylou cibulí. Aby byl lepší výpek, v půli pečení lze přidat ještě cibulku.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Na talíři si ještě každý může dochutit podle své chuti. Relax není nutný, ale obrovsky to zvedne kvalitu omáčky.Z tohoto džusu děláme ještě rajskou polévku s drobením.(Ještě drobnost-před plněním odříznu špičku lusku, aby se lépe plnily a špičky dám též do výpeku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buši nová rajská
-
super,ale pozor na ubrus,at se to nevyleje
-
Bouďák: Pravdu nemáte. Ale je to naplněná paprika mletým ochuceným masem,upečeným zvlášť na cibulce. Normálně je vložená naplněná paprika do omáčky. V tomto případě jsem to takto ilustračně dal a ofotil, aby bylo zřejmé že jde o opečenou papriku. Jesliže vás plněná paprika pohoršuje (která se při pečení na cibulce a oleji různě zcvrkne), můžete mít v rajské pouhé karbanátky (koule z mletého masa),vařené hovězí maso, vepřové maso , ale někdo rajskou jí i s masem kuřecím. Jde opravdu o každého, kdo jak rád. Je mi líto, že nemáte žádnou představivost i když jsem v receptu napsal i o pečené paprice.
-
Václave výborný nápad.
Ukládám a vyzkouší.
Mého muže plněné papriky, jsou nejzamilovanější jídlo.
-
Václave
, rajská s přidáním rajčatovo-zeleninového džusu je vynikající a hotová dřív než to maso...
Děkuju za tip na výborný oběd a posílám bod a obrázky.
Všichni si pochvalovali (nejen rodina, ale i návštěva) a vymámili ze mně, v čem je to kouzlo... -
Byla výborná
-
Teda o rajčatovém džusu jsem ještě u vaření rajské neslyšela! Není to zbytečně nákladné? Není lepší použít jen protlak
?
-
Tome. Světlanka má pravdu. Je jich tam dost. My děláme taky dost rychlou z džusu ( Lepší je z toho lepšího v plechovce)a přidáme ještě protlak , nebo kečup a trochu bazalky na provonění+ smaženou cibulku. A do ní třeba rejži, těstoviny a nebo nic. Dochutit a baštit.
-
Tome, dej si vpravo nahoře do vyhledávače "rajská polévka" a vyjede ti asi 5-6 receptů
-
A jak děláte rajskou polévku? Nikdo ji u nás nedělá a já mám na ni chuť
-
Také jsem už dělala omáčku stejným způsobem z rajské šťávy, stejné koření i citron, jen přidávám ještě trošku skořice, a trochu sladkého kečupu nakonec. Mají rádi víc sladší
Paprikové lusky také buď peču v troubě nebo vařím přímo v rajské omáčce (někdy jen masové kuličky bez papriky - toto zrovna předevčírem). Dávám bod!
-
Nejraději mám - a používám - rajčatový džus Relax PIKANT. Ten je vynikající nejen k pití, ale i na sosík k plněným paprikám. Papriky jím podliju a pečeu v troubě. Skvělé. A výše uvedený recept je také moc lákavý...
-
Václave,nějak se v tom receptu ztratily ty 2 rajské protlaky,pro začátečnice důležité
.Recept je moc zajímavý,taky vyzkouším a dávám bodíka
-
Vašíku, tak díky, už jsem v obraze
-
Vašku, my jsme fakt stejná krevní skupina, paprikové lusky s rajskou zbožňuju.
Rajská z rajčatové šťávy je zajímavý nápad a posílám bodíka.
Zůstanu však u receptu od babičky a až bude čas, podělím se s ním se všemi z topreceptů. -
ASI jsem to napsal blbě na krabici 1 litr (Relax) napsáno " ČERSTVÁ RAJČATA 100% SVĚŽÍ " . Jo a s těma knedlíkama je to tak, že já jím z hlubokýho talíře lžící, ale však víte, na fotce by to vypadalo blbě. Tak mi to promiňte. Je to nafitěný jen pro Vás. HI HI HI. Moje žena říká : šak ono by to šlo jíst i doma normálně, jen kdyby jsi chtěl. Ale nebudu. Přece si nebudu pořát přidávat, když to jde v hlubokém jedním vrzem a knedlíky zvlášť a pěkně si je tam hned natrhat (vždy jeden po druhém) aby to odsejpalo. HI HI HI.