Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buši nová rajská

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2009 16:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 506 kJ / 838 kcal
Bílkoviny54,54 g
Tuky46,96 g
Vláknina8,11 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 475 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy45,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Na talíři si ještě každý může dochutit podle své chuti. Relax není nutný, ale obrovsky to zvedne kvalitu omáčky.Z tohoto džusu děláme ještě rajskou polévku s drobením. Ještě drobnost-před plněním odříznu špičku lusku, aby se lépe plnily a špičky dám též do výpeku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

max

10. 2. 2014 15:31

super,ale pozor na ubrus,at se to nevyleje:-))

Vaclav Fronek

4. 12. 2012 09:17

Bouďák: Pravdu nemáte. Ale je to naplněná paprika mletým ochuceným masem,upečeným zvlášť na cibulce. Normálně je vložená naplněná paprika do omáčky. V tomto případě jsem to takto ilustračně dal a ofotil, aby bylo zřejmé že jde o opečenou papriku. Jesliže vás plněná paprika pohoršuje (která se při pečení na cibulce a oleji různě zcvrkne), můžete mít v rajské pouhé karbanátky (koule z mletého masa),vařené hovězí maso, vepřové maso , ale někdo rajskou jí i s masem kuřecím. Jde opravdu o každého, kdo jak rád. Je mi líto, že nemáte žádnou představivost i když jsem v receptu napsal i o pečené paprice.

drahulin

17. 10. 2011 21:31

Václave výborný nápad.:yes:Ukládám a vyzkouší.:-pMého muže plněné papriky, jsou nejzamilovanější jídlo.;-)

Eliza

16. 10. 2011 23:03

Václave:-K:-p, rajská s přidáním rajčatovo-zeleninového džusu je vynikající a hotová dřív než to maso...:-)
Děkuju za tip na výborný oběd a posílám bod a obrázky.:-p
Všichni si pochvalovali (nejen rodina, ale i návštěva) a vymámili ze mně, v čem je to kouzlo...;-)

LucieH25

22. 8. 2010 20:20

Byla výborná :-!

Vanilka

30. 5. 2010 22:11

Teda o rajčatovém džusu jsem ještě u vaření rajské neslyšela! Není to zbytečně nákladné? Není lepší použít jen protlak;-)?

Vaclav Fronek

14. 7. 2009 12:49

Tome. Světlanka má pravdu. Je jich tam dost. My děláme taky dost rychlou z džusu ( Lepší je z toho lepšího v plechovce)a přidáme ještě protlak , nebo kečup a trochu bazalky na provonění+ smaženou cibulku. A do ní třeba rejži, těstoviny a nebo nic. Dochutit a baštit.

Svetlana

14. 7. 2009 12:00

Tome, dej si vpravo nahoře do vyhledávače "rajská polévka" a vyjede ti asi 5-6 receptů;-)

Tom

14. 7. 2009 11:42

A jak děláte rajskou polévku? Nikdo ji u nás nedělá a já mám na ni chuť:-(

pipre

3. 5. 2009 21:06

Také jsem už dělala omáčku stejným způsobem z rajské šťávy, stejné koření i citron, jen přidávám ještě trošku skořice, a trochu sladkého kečupu nakonec. Mají rádi víc sladší :-)Paprikové lusky také buď peču v troubě nebo vařím přímo v rajské omáčce (někdy jen masové kuličky bez papriky - toto zrovna předevčírem). Dávám bod!:yes:

Eliza

3. 5. 2009 20:41

Nejraději mám - a používám - rajčatový džus Relax PIKANT. Ten je vynikající nejen k pití, ale i na sosík k plněným paprikám. Papriky jím podliju a pečeu v troubě. Skvělé. A výše uvedený recept je také moc lákavý...:-p

Jikotka

3. 5. 2009 19:35

Václave,nějak se v tom receptu ztratily ty 2 rajské protlaky,pro začátečnice důležité :-!:-!:-!.Recept je moc zajímavý,taky vyzkouším a dávám bodíka :-D:-D

HankaPu

3. 5. 2009 19:13

Vašíku, tak díky, už jsem v obraze:-))

Jenda1

3. 5. 2009 19:01

Vašku, my jsme fakt stejná krevní skupina, paprikové lusky s rajskou zbožňuju.:-!:-p Rajská z rajčatové šťávy je zajímavý nápad a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
Zůstanu však u receptu od babičky a až bude čas, podělím se s ním se všemi z topreceptů.;-)

Vaclav Fronek

3. 5. 2009 18:01

ASI jsem to napsal blbě na krabici 1 litr (Relax) napsáno " ČERSTVÁ RAJČATA 100% SVĚŽÍ " . Jo a s těma knedlíkama je to tak, že já jím z hlubokýho talíře lžící, ale však víte, na fotce by to vypadalo blbě. Tak mi to promiňte. Je to nafitěný jen pro Vás. HI HI HI. Moje žena říká : šak ono by to šlo jíst i doma normálně, jen kdyby jsi chtěl. Ale nebudu. Přece si nebudu pořát přidávat, když to jde v hlubokém jedním vrzem a knedlíky zvlášť a pěkně si je tam hned natrhat (vždy jeden po druhém) aby to odsejpalo. HI HI HI.:-//

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka s paprikovým luskem rajská omáčka s plněnými paprikami rajská omáčka s paprikovými lusky rajská omáčka z rajčatového džusu paprikový lusk v rajské omáčce paprikový lusk v rajčatové omáčce rajská šťáva paprikové lusky v rajské omáčce rajská s paprikovým luskem paprikové lusky s rajskou omáčkou recept rajská omáčka s plněníma paprikou paprikový lusk s rajskou omáčkou rajska polévka z rajčatového džusu rajská omáčka z džusu rajská polévka z džusu plněný paprikový lusk rajská omáčka s plněnou paprikou plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou plněný paprikový lusk recept plněný paprikový lusk v rajské omáčce

Suroviny: šťáva rajčatová, sádlo, cibulka, protlak rajský, cukr, mouka hladká, sůl, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, citron, lusk paprikový, sůl, cibule, rohlík, sádlo, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, koření na mleté maso

TopRecepty.cz

Buši nová rajská

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnpJ