Nutriční hodnoty (Hrášková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 614 kJ / 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 8,60 g |
| – nasycené | 5,38 g |
| – nenasycené | 3,04 g |
| –– mononenasycené | 2,64 g |
| –– polynenasycené | 0,40 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,68 g |
| – cukry | 1,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g sterilovaného hrášku (1 velká plechovka) | Hrášek zelený sterilovaný | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (25 g) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar (nebo voda, podle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla (25 g) | Máslo kravské | 10 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání (31-33%) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| krutony (podle chuti) | Krutony |