Nutriční hodnoty (Hrášková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 614 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 8,60 g |
– nasycené | 5,38 g |
– nenasycené | 3,04 g |
–– mononenasycené | 2,64 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,68 g |
– cukry | 1,08 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g sterilovaného hrášku (1 velká plechovka) | Hrášek zelený sterilovaný | 400 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (25 g) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
zeleninový vývar (nebo voda, podle potřeby) | Vývar zeleninový | |
1 lžíce 1 lžíce másla (25 g) | Máslo kravské | 10 g |
200 g 200 g smetany ke šlehání (31-33%) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
krutony (podle chuti) | Krutony |