Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hrášková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie614 kJ /
147 kcal
Bílkoviny2,37 g
– z toho živočišné bílkoviny0,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,30 g
Tuky8,60 g
– nasycené5,38 g
– nenasycené3,04 g
–– mononenasycené2,64 g
–– polynenasycené0,40 g
––– omega 30,05 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,68 g
– cukry1,08 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g sterilovaného hrášku (1 velká plechovka) Hrášek zelený sterilovaný 400 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (25 g) Mouka pšeničná hladká 20 g
zeleninový vývar (nebo voda, podle potřeby) Vývar zeleninový
1 lžíce 1 lžíce másla (25 g) Máslo kravské 10 g
200 g 200 g smetany ke šlehání (31-33%) Smetana kravská sladká 30% 200 ml
sůl Sůl mořská
krutony (podle chuti) Krutony

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.