Nutriční hodnoty (Těstoviny s hráškovo-šunkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 407 kJ / 2 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 79,56 g |
| Tuky | 37,28 g |
| – nasycené | 19,15 g |
| – nenasycené | 14,30 g |
| –– mononenasycené | 9,97 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 38,44 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 430,85 g |
| – cukry | 34,37 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin ( dle vlastního výběru, použila jsem barevné ) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 300 g 300 g čerstvého vyloupaného hrášku | Hrášek zelený | 300 g |
| 200 g 200 g šunky v celku | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 200 g 200 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| hrst hrst cherry rajčátek ( nemusí být ) | Rajčata cherry | |
| 150 ml 150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| čerstvé oregano | Oregano čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| parmazán | Parmezán |