Nutriční hodnoty (Krémové kuře na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 608 kJ / 1 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,27 g |
Tuky | 94,47 g |
– nasycené | 50,26 g |
– nenasycené | 41,72 g |
–– mononenasycené | 24,95 g |
–– polynenasycené | 16,77 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 6,46 g |
Cholesterol | 227 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 28,82 g |
– cukry | 10,47 g |
––– laktóza | 4,74 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vykostěná kuřecí stehna (nebo 3 prsa nebo krůtí maso) | Kuře stehno s kůží | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 22 ml |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku podrcené (nebo jemně pokrájené) | Česnek čerstvý | 14 g |
150 ml 150 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu (nebo špetka sušeného) | Tymián čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
400 ml 400 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 400 ml |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
zelené bylinky na zdobení | Petržel nať čerstvá |