Maminčiny medové řezy
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou a počkejte jeden až dva dny, až se odleží.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 32 181 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,51 g |
Tuky | 297,27 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 1 149,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto řezy pekla moje mamka, nerada se chlubím cizím peřím a jsou tak dobré, že je peče všem z rodiny k narozeninám místo bonboniéry. Vím, že receptů na tyto řezy je tu několik, ale žádné v tomto provedení a protože je to maminčin tzv. "majstrštyk", chtěla jsem se s vámi o ně podělit. Medové řezy jsem měla možnost ochutnat v různém provedení, s karamelovým krémem, sypané ořechy, s čokoládovou polevou, ale tyto jsou zcela bezkonkurenční, spojení medu, krému, rybízu a citronové polevy tam udělá výbornou chuť. Řezy je nejlépe nechat alespoň 1-2 dny uležet a to nejlépe v ledničce, protože citronová poleva ráda vysychá. Ale krájejte je, aby nebyla ještě zcela ztuhlá, protože pak se neláme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2022 14:33
8. 5. 2020 13:39
recept se mi libi ..moc rad ho skusim..
18. 7. 2017 19:56
Miquel: Děkuji za milý komentář a krásnou fotografii
14. 7. 2017 14:53
Prohlédl jsem všechny recepty, které tu jsou na medovníky, medové řezy atd., tento je skoro stejný jako děláme doma
Malý rozdíl v našem receptu je: 70 g másla, místo vanilkového cukru dáváme trochu skořice a používáme cukr krupici, jinak ten zbytek surovin a postup na výrobu těsta je stejný.
Naprosto se liší v náplni, vždy děláme kakaovou, někdy ovoněnou rumem, vršek většinou posypaný kokosem, tentokrát jsem použil ořechy.
Jestli nevadí přidám foto mé verze
Málem jsem zapoměl, u nás doma se těmto řezům odjakživa říkávalo Pišingr.
Malý rozdíl v našem receptu je: 70 g másla, místo vanilkového cukru dáváme trochu skořice a používáme cukr krupici, jinak ten zbytek surovin a postup na výrobu těsta je stejný.
Naprosto se liší v náplni, vždy děláme kakaovou, někdy ovoněnou rumem, vršek většinou posypaný kokosem, tentokrát jsem použil ořechy.
Jestli nevadí přidám foto mé verze
Málem jsem zapoměl, u nás doma se těmto řezům odjakživa říkávalo Pišingr.
21. 12. 2014 18:13
Janinka, ďakujem za odpoveď. Klobúk dolu pred mamkou! Mne to vôbec nešlo. Pozdravujem aj ju!
21. 12. 2014 16:57
magdalenka :Magduško, přiznám se, že já bych 6 plátů také nevyválela, ale moje mamka to opravdu dokáže. Je to obdivuhodné, ale ona už v tom má takový grif, že se jí to povede. Také je pekla nyní na Vánoce, vyměňujeme si cukroví, tak jsem je schválně šla přepočítat a opravdu tam jsou v daném počtu Ale nic si z toho nedělej, budou dobré i ze 4 ks a určitě se k 6-ti také dopracuješ, protože jsi šikovnice
19. 12. 2014 10:58
Janinka, dnes pečiem tvoje (vlastne maminkine) rezy. Mala som však problém - vyvaľkať z tohto množstva 6 plátov. Cesto je z 500 g múky, tak sa mi to akosi nezdalo od začiatku. Vyvaľkala som prvú placku - bola tenká 1 mm a beztak bola malá, na veľký plech to nebolo. Tak som spravila len 4 pláty. Chcem sa opýtať, naozaj to robíte z 500 g múky a máš 6 plátov? Teraz si študujem aj tvoju fotku, ale oveľa múdrejšia nie som. Vďaka za odpoveď!
22. 1. 2014 09:12
Tak jsem včera dělala, pracné to teda je, ale hrozně ráda peču Ještě, že to nesu do práce, jinak bych to snědla snad na posezení Vynikající!
8. 11. 2012 06:33
Moc pekny recept..pristi tyden prileti maminka, tak ho zkusim upect..diky za inspiraci..
23. 9. 2012 17:14
Moc děkuji za tento úžasný recept.Přiznám se,že se mi nepovedlo udělat 6 placek na plech,tak jsem si to zkrátila na 5 do kulatý formy,takže to mám spíš jako dort.Ale řezy jsou výborný.Dělala jsem už 2x a určitě ne naposledy
8. 8. 2012 19:27
katyvypl: Kdo nic nedělá,nic také nepokazí! Neboj se ,stejně to jednou budeš muset začít,a čím dříve ,tím lépe.Mně také naučila vařit až moje tchýně a manžel.Já byla takové nemehlo,k pohledání!
Jinak,je mi to dodnes vyčítáno/i když jenom žertem/ to ovšem na věci nic nemění,byl to fakt!
Jinak,je mi to dodnes vyčítáno/i když jenom žertem/ to ovšem na věci nic nemění,byl to fakt!
8. 8. 2012 19:25
yanull: Je to krásny múčnik, krásne popísaný, určite skvelý...
Dopíš, prosím, do surovín ríbezľový džem. Ďakujem!
Dopíš, prosím, do surovín ríbezľový džem. Ďakujem!
8. 8. 2012 19:07
Krásně popsaný postup, krásné fotečky a naprosto luxusní řezy! Hned bych si dala... Musím se přiznat, že takovou odvahu ještě nemám, abych se do nich pustila, ale recept předám tchýni a budu doufat, že ona odvahu mít bude. Bodík zasílám ale hned!
31. 7. 2012 17:08
Anna Kocikova:Ne jenom tvoje a i ta moje je v noci nějak velice divná, nebude to chybou ve výrobě? Asi jo,chybí tam noční zámek jako na trezóru!
31. 7. 2012 08:30
Nedovedu si představit tu dobu na zaležení v chladnu.Naše lednice je hlavně v noci nějaká"divná"
Jani líbí se mi ta Tvá-maminčina pikantní"spojka"Díky,že jsi se o príma řezy podělila+25
Jani líbí se mi ta Tvá-maminčina pikantní"spojka"Díky,že jsi se o príma řezy podělila+25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 19 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 37 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: medové řezy recepty medové řezy medové řezy na plech rychlé medové řezy na plech maminčinyrecepty.cz maminčiny recepty cz maminčiny recepty maminčiny řezy recept na medové řezy medové řezy recept rychlé medové řezy medové řezy s čokoládou maminčiny recepty.cz recept medove rezy medové řezy s čokoládovou polevou recepty medové řezy medovníkové řezy maminčiny medova poleva maminčinyrecepty
Suroviny: mouka hladká, med, máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, soda jedlá, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, rum, marmeláda rybízová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
33 názorů