Nutriční hodnoty (Levandulová zmrzlina s medem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 037 kJ / 2 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,36 g |
| Tuky | 168,50 g |
| – nasycené | 94,30 g |
| – nenasycené | 61,60 g |
| –– mononenasycené | 50,50 g |
| –– polynenasycené | 11,10 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 181,26 g |
| – cukry | 175,96 g |
| ––– laktóza | 27,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku medu | Med nepasterovaný | 125 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku (8g)květů levandule čerstvých nebo sušených | Levandule květ čerstvý | |
| 375 ml 375 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 375 ml 375 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 375 ml |
| 5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |