Nutriční hodnoty (Blesková polévka s vaječnou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 915 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,25 g |
Tuky | 42,19 g |
– nasycené | 23,23 g |
– nenasycené | 16,30 g |
–– mononenasycené | 10,71 g |
–– polynenasycené | 5,59 g |
––– omega 3 | 0,77 g |
Vláknina | 6,43 g |
Cholesterol | 323 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 50,92 g |
– cukry | 7,20 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
3 lžíce 3 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 45 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 l 2 l drůbežího vývaru (nebo hovězího) | Vývar kuřecí | 2000 ml |
150-200 g 150-200 g čerstvé polévkové zeleniny (nebo mražené) | Mrkev čerstvá | 175 g |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |