Nutriční hodnoty (Blesková polévka s vaječnou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 915 kJ / 697 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,25 g |
| Tuky | 42,19 g |
| – nasycené | 23,23 g |
| – nenasycené | 16,30 g |
| –– mononenasycené | 10,71 g |
| –– polynenasycené | 5,59 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 6,43 g |
| Cholesterol | 323 mg |
| Sodík | 274 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 50,92 g |
| – cukry | 7,20 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 45 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 l 2 l drůbežího vývaru (nebo hovězího) | Vývar kuřecí | 2000 ml |
| 150-200 g 150-200 g čerstvé polévkové zeleniny (nebo mražené) | Mrkev čerstvá | 175 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |