Nutriční hodnoty (Ovocný koláč pečený v remosce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 321 kJ / 2 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,08 g |
Tuky | 112,13 g |
– nasycené | 9,44 g |
– nenasycené | 94,60 g |
–– mononenasycené | 66,46 g |
–– polynenasycené | 28,14 g |
––– omega 3 | 8,41 g |
Vláknina | 13,13 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 321,10 g |
– cukry | 132,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
několik kapek několik kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu | Aroma citrónové | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli do sněhu | Sůl mořská | |
1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1/3 lžičky 1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně | Skořice ceylonská | 2.6666667461395264 g |
300 g 300 g višní nebo jiného sezónního ovoce | Višně čerstvé | 300 g |
na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
cukr | Cukr bílý | |
opražené mandlové lupínky | Mandle loupané | |
několik několik višní | Višně čerstvé | |
meduňka | Máta peprná list čerstvá |