Nutriční hodnoty (Ovocný koláč pečený v remosce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 321 kJ / 2 467 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,76 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,08 g | 
| Tuky | 112,13 g | 
| – nasycené | 9,44 g | 
| – nenasycené | 94,60 g | 
| –– mononenasycené | 66,46 g | 
| –– polynenasycené | 28,14 g | 
| ––– omega 3 | 8,41 g | 
| Vláknina | 13,13 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 184 mg | 
| Sůl | 0,69 g | 
| Sacharidy | 321,10 g | 
| – cukry | 132,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| několik kapek několik kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu | Aroma citrónové | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| špetka špetka soli do sněhu | Sůl mořská | |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml | 
| 2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml | 
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g | 
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g | 
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně | Skořice ceylonská | 2.6666667461395264 g | 
| 300 g 300 g višní nebo jiného sezónního ovoce | Višně čerstvé | 300 g | 
| na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| cukr | Cukr bílý | |
| opražené mandlové lupínky | Mandle loupané | |
| několik několik višní | Višně čerstvé | |
| meduňka | Máta peprná list čerstvá |