Jelení steak

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 28 názorů

Suroviny

400 g jelení roštěná
jalovec (drcený)
pepř mletý
sůl
olej
Na omáčku pro dvě osoby:
2 lžíce zeleného pepře (naloženého)
hrst lišek
100 ml bílého vína
150 ml smetana na vaření
kousek másla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.

  2. Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a ne něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut.

  3. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 230 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení steak

1 2

Tématické fráze: jelení steak jelení steak recept steak z jelena jelení steaky jelení maso na steaky recept na jeleni steak recepty jeleni steak jelení steak recepty steaky z jelena jelení kýta steak jelení stejk steak z jelení kýty jelení steak ze hřbetu recept jelení steaky recept jelení steik jelení biftek jelení steak - recepty jelení karé jelení steak na zeleném pepři stejk z jelena

Zapomněl/a jsem heslo