Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 520 kJ / 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,86 g |
| Tuky | 27,00 g |
| – nasycené | 4,47 g |
| – nenasycené | 21,43 g |
| –– mononenasycené | 14,30 g |
| –– polynenasycené | 7,12 g |
| ––– omega 3 | 2,01 g |
| Vláknina | 6,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,88 g |
| – cukry | 13,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 125 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku masového vývaru | Vývar masový | 625 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku sýra s modrou plísní | Niva 50% t. v s. | |
| sušená bazalka | Bazalka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |