Rakytníkový džem

zaxy1 Kuchařka: zaxy1

Zavařeniny 20 názorů

Suroviny

1 kg rakytníku(plody)
1 kg cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plody z rakytníku důkladně omyjeme, dáme do hrnce a rozvaříme.

  2. Potom propasírujeme přes síto.

  3. Znovu dáme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme cukr.

  4. Za stálého míchání vaříme 5 minut.

  5. Ihned plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rakytníkový džem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    kopy: A prečo to píšeš tu? Tento recept nemá s banánami nič spoločné. :-)

    Odpovědět

  • kopy kopy(neregistrovaný)

    Ahoj.Už jste někdo zkusil uvařit kilo banánů v litru vody pomalu do zhoustnutí ? Já to vařim už dvě a půl hodiny na dvojku na sklokeramice a stále voda a už je to šedivý. No, naskočil jsem si. Kopy:-//:no::no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • Alena Kašparová Alena Kašparová(neregistrovaný)

    Mám pár leté zkušenosti s přípravou džemu.Rozvařovat celé plody není ideální. Mám mixér s nano sítkem na propasírování šťávy a zadržení slupek a peciček. Tak můžu šťávu svařovat jen krátce, pak cukr a Želírfix. Tužší zbytek ještě vyždímám v utěrce, pak suším a povařím do čaje. Ano práce velká a dost špinavá. Ale věřím, že dělám dost pro "nástup podzimu".

    Odpovědět

  • Z.Mertl Z.Mertl(neregistrovaný)

    Kohoutová Ivana:http://www.toprecepty.cz/recept/41974-rakytnikovo-pome-dzem/?

    Dobrý den, zkopírujte si tuto adresu, je tam návod jak udělat džem hustý. Myslím, že jeto dobrý recept.Ale na revanš bych měl já jednu prosbu.Myslíte,že by jste mě mohla poslat Vaše tel. číslo a nebo mě zavolat na mé tel.č.776841758, chtěl bych se Vás ohledně rakytníku na něco zeptat. předem děkuji Mertl
    e-mail: vlzak@senam.cz

    Odpovědět

  • Kohoutová Ivana Kohoutová Ivana(neregistrovaná)

    Loni jsem z rakytníku sesbírala 9 kg plodů - dělala jsem to po chvilkách 3 dny.Dala jsem to do mrazáku a teď ho chci zpracovat.Nevím kde dělám chybu,ale marmelády mám vždycky řídké,takže to používáme jako šťávu.Nepomohl ani želírovací cukr.Je na to nějaký fígl?Také se mi nikdy nepovedlo oddělit dužinu od zrníček.Díky za radu.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Eva Novotná: No, myslím že bez použití cukru a želírovacích přípravků džem neuděláš. Loni jsem dělala sirup - děsně kyselý :-D i za použití cukru
    http://www.toprecepty.cz/recept/36654-rakytnikovy-...
    letos džem s želírovacím cukrem (víc než v návodu) a stejně nijak moc neztuhlo.
    Rakytník bez oslazení je myslím dost nepoživatelný. Rozvařený celý bez pasírování má dost velké pecky. Letos jsme stříhali větve, dávali do mrazáku a oklepávali až zmrzlé. Obraný čerstvý se prát moc nedá, vyteče z něj šťáva.

    Odpovědět

  • Eva Novotná Eva Novotná(neregistrovaný)

    Na zahradě mám rakytník a chtěla bych si z něho udělat džem. Nechci sladit cukrem a ani ničím jiným. Poradte mi, prosím, někdo jak na to, aby se mi to nezkazilo. Nevadí mi kyselé. Děkuji.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    Taky to tam asi dám, udělám to jako klasickou marmeládu a zkusím i dvě lžičky kys.citrónové, aby to určitě ztuhlo

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Myslím, že do toho nějaký ten Gelfix vrazím. Potřebuji aby to nebylo tekuté.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    stačí jen cukr? Můžu tam dát želírovací cukr Gelfix 3:1 a jen 350g cukru? To by mělo také zhoustonut, ne?

    Odpovědět

  • Zdena Zdena(neregistrovaná)

    JJ Rakytníček je nakyslý ale za to má spooooustu vítamínů, výborný do čaje, jogurtu, na chleba,, sice sem také byla od sbírání popíchaná;-(ale jak se říká co byste pro zdraví neudělali že:-p

    Odpovědět

  • rihana rihana

    zaxyl: Chtěla bych se zeptat, zhoustne ten džem bez želírovacího přípravku?

    Odpovědět

  • Babysek Babysek(neregistrovaný)

    Právě jsem udělala zkušební vzorek džemíku.:-p:-p Nepasírovala jsem, kyselý asi jako rybíz. Ale v jogurtu to bude bomba.:-D

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Zdena:Když si ho ještě trochu přisladíte medem tak není tak kyselý. Já džem dělala loni,žádné pasírování, i se slupkama a se semínky.Mám jeden keřík a měla jsem co dělat ho otrhat :-(( a hlavně jsem byla celá popíchaná ;-(.... ale co bych pro ty vitamíny neudělala :-D

    Odpovědět

  • Zdena Zdena(neregistrovaná)

    JJ je nakyslý ale moc dobrý a zdravý, mám na zahrádce a letos bude džemík:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recepty z rakytníku rakytníkový džem marmelada z rakytniku recept rakytníková marmeláda recept džem z rakytníku rakytník dzem rakytníkový džem recept rakytníkový džem recepty rakytnik recepty rakytníková marmeláda recept rakytníkový džem džem z rakytníku recept recept na rakytníkový džem recepty rakytník marmeláda z rakytníku recepty na rakytník rakytník marmeláda recept recept na džem z rakytníku rakytnikove recepty rakytník džem recepty

Zapomněl/a jsem heslo