Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakytníkový džem

Rakytník má spoustu pozitivních účinku na naše zdraví. Obsahuje vitamín C, pomáhá bojovat proti únavě a posiluje imunitu. Z rakytníku můžete připravit džem, který je skvělý k masu a sýrům, nebo do jogurtu.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 2. 2013 13:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 668 kJ / 4 940 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky60,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 080,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

8. 6. 2016 06:55

kopy: A prečo to píšeš tu? Tento recept nemá s banánami nič spoločné. :-)

kopy

7. 6. 2016 22:45

Ahoj.Už jste někdo zkusil uvařit kilo banánů v litru vody pomalu do zhoustnutí ? Já to vařim už dvě a půl hodiny na dvojku na sklokeramice a stále voda a už je to šedivý. No, naskočil jsem si. Kopy:-//:no::no::no::no::no::no::no:

Alena Kašparová

3. 10. 2015 09:02

Mám pár leté zkušenosti s přípravou džemu.Rozvařovat celé plody není ideální. Mám mixér s nano sítkem na propasírování šťávy a zadržení slupek a peciček. Tak můžu šťávu svařovat jen krátce, pak cukr a Želírfix. Tužší zbytek ještě vyždímám v utěrce, pak suším a povařím do čaje. Ano práce velká a dost špinavá. Ale věřím, že dělám dost pro "nástup podzimu".

Z.Mertl

3. 3. 2015 20:51

Kohoutová Ivana:www.toprecepty.cz/recept/41974-rakytnikovo-pome-dzem/?

Dobrý den, zkopírujte si tuto adresu, je tam návod jak udělat džem hustý. Myslím, že jeto dobrý recept.Ale na revanš bych měl já jednu prosbu.Myslíte,že by jste mě mohla poslat Vaše tel. číslo a nebo mě zavolat na mé tel.č.776841758, chtěl bych se Vás ohledně rakytníku na něco zeptat. předem děkuji Mertl
e-mail: vlzak@senam.cz

Kohoutová Ivana

5. 1. 2015 19:52

Loni jsem z rakytníku sesbírala 9 kg plodů - dělala jsem to po chvilkách 3 dny.Dala jsem to do mrazáku a teď ho chci zpracovat.Nevím kde dělám chybu,ale marmelády mám vždycky řídké,takže to používáme jako šťávu.Nepomohl ani želírovací cukr.Je na to nějaký fígl?Také se mi nikdy nepovedlo oddělit dužinu od zrníček.Díky za radu.

hosta hosta

13. 10. 2014 16:03

Eva Novotná: No, myslím že bez použití cukru a želírovacích přípravků džem neuděláš. Loni jsem dělala sirup - děsně kyselý :-D i za použití cukru
http://www.toprecepty.cz/recept/36654-rakytnikovy-...
letos džem s želírovacím cukrem (víc než v návodu) a stejně nijak moc neztuhlo.
Rakytník bez oslazení je myslím dost nepoživatelný. Rozvařený celý bez pasírování má dost velké pecky. Letos jsme stříhali větve, dávali do mrazáku a oklepávali až zmrzlé. Obraný čerstvý se prát moc nedá, vyteče z něj šťáva.

Eva Novotná

13. 10. 2014 14:55

Na zahradě mám rakytník a chtěla bych si z něho udělat džem. Nechci sladit cukrem a ani ničím jiným. Poradte mi, prosím, někdo jak na to, aby se mi to nezkazilo. Nevadí mi kyselé. Děkuji.

marunda marunda

5. 9. 2014 09:58

Taky to tam asi dám, udělám to jako klasickou marmeládu a zkusím i dvě lžičky kys.citrónové, aby to určitě ztuhlo

rihana

4. 9. 2014 22:34

Myslím, že do toho nějaký ten Gelfix vrazím. Potřebuji aby to nebylo tekuté.

marunda marunda

3. 9. 2014 21:53

stačí jen cukr? Můžu tam dát želírovací cukr Gelfix 3:1 a jen 350g cukru? To by mělo také zhoustonut, ne?

Zdena

3. 9. 2014 09:17

JJ Rakytníček je nakyslý ale za to má spooooustu vítamínů, výborný do čaje, jogurtu, na chleba,, sice sem také byla od sbírání popíchaná;-(ale jak se říká co byste pro zdraví neudělali že:-p

rihana

3. 9. 2014 08:28

zaxyl: Chtěla bych se zeptat, zhoustne ten džem bez želírovacího přípravku?

Babysek

27. 7. 2014 17:35

Právě jsem udělala zkušební vzorek džemíku.:-p:-p Nepasírovala jsem, kyselý asi jako rybíz. Ale v jogurtu to bude bomba.:-D

jitka

25. 7. 2014 17:27

Zdena:Když si ho ještě trochu přisladíte medem tak není tak kyselý. Já džem dělala loni,žádné pasírování, i se slupkama a se semínky.Mám jeden keřík a měla jsem co dělat ho otrhat :-(( a hlavně jsem byla celá popíchaná ;-(.... ale co bych pro ty vitamíny neudělala :-D

Zdena

15. 7. 2014 19:37

JJ je nakyslý ale moc dobrý a zdravý, mám na zahrádce a letos bude džemík:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z rakytníku rakytníkový džem marmelada z rakytniku recept rakytníková marmeláda recept džem z rakytníku rakytník dzem rakytníkový džem recept rakytníkový džem recepty rakytnik recepty rakytníková marmeláda recept rakytníkový džem džem z rakytníku recept recept na rakytníkový džem recepty rakytník marmeláda z rakytníku recepty na rakytník rakytník marmeláda recept recept na džem z rakytníku rakytnikove recepty rakytník džem recepty

Suroviny: rakytník, cukr

TopRecepty.cz

Rakytníkový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlz7