Nutriční hodnoty (Jihočeská kudlaná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,55 g |
| Tuky | 44,52 g |
| – nasycené | 16,57 g |
| – nenasycené | 22,20 g |
| –– mononenasycené | 15,26 g |
| –– polynenasycené | 6,94 g |
| ––– omega 3 | 1,40 g |
| Vláknina | 7,35 g |
| Cholesterol | 489 mg |
| Sodík | 382 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 81,81 g |
| – cukry | 24,08 g |
| ––– laktóza | 18,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 1/2 l 1/2 l kefíru | Kefír | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| hrst hrst sušených a namočených hub (nebo 200 gr čerstvých) | Hřib čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |