Nutriční hodnoty (Koláč s chutí perníku a vůní skořice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 130 kJ / 3 616 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,44 g |
| Tuky | 120,37 g |
| – nasycené | 31,08 g |
| – nenasycené | 80,98 g |
| –– mononenasycené | 53,10 g |
| –– polynenasycené | 27,88 g |
| ––– omega 3 | 2,08 g |
| Vláknina | 18,30 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 536,75 g |
| – cukry | 187,65 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 150 g 150 g rozehřáté Hery | Margarín | 150 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 4 PL 4 PL perníku na strouhání | Perník | |
| 1 KL 1 KL perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |
| 1 KL 1 KL skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| ovoce jaké kdo má (já měla meruňky) | Jahody čerstvé | |
| 1 1 smetanu na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 1 1 Mascarpone | Mascarpone | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový |