Nutriční hodnoty (Sárský bramborák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 876 kJ / 2 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,16 g |
| Tuky | 130,31 g |
| – nasycené | 59,20 g |
| – nenasycené | 64,19 g |
| –– mononenasycené | 53,67 g |
| –– polynenasycené | 10,52 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 31,60 g |
| Cholesterol | 615 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,42 g |
| Sacharidy | 179,10 g |
| – cukry | 20,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 velký pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sekané petrželky nebo kopřiv | Petržel nať čerstvá | 30 g |