Margaritta

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 2 až 3 hodiny 4 sklenice Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

4 kg čerstvá dobře uzrálá rajčata
2 palice česneku
2 větší cibule nebo 10 šalotek
1 větší svazek bazalky
1 hrnek cukru krupice
2 až 3 kousků zázvoru (asi velikosti vlašského ořechu no prostě podle velikosti těch výrůstků na zázvoru)
2 až 3 snítky čerstvého tymiánu
pepř bílý
sůl
oregano
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně házíme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu.

  2. Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy už je dostatek tekutiny, karamel nechceme. Samozřejmě jsme bylinky nasekali. Když se vše asi po půl hodině provaří, rozmixujeme ponoráčkem a pak nastane doba míchání a hlídání, abychom nepřipálili.

  3. Říká se, že Italové správnou omáčku provařují 4 až 5 hodin. No, u nás se to dělá tak ty dvě hodinky. Ošidit to můžete na 1 a půl, přidat podle libosti.

  4. Připravíme si sklenice, které vypláchneme horkou vodou, protože tam budeme lít horkou hmotu. Tahle omáčka odpaří tekutiny a zhoustne. Zavíčkujeme a doporučuji dát ještě na 10 minut na 80°C zasterilovat. Pak ji máte třeba na rok.

Poznámka

Používáme na Boloňské špagety nebo na špagety Margaritta, bez masa jen se sýrem, na pizzu, ale i na polévky a švára mně ji vždycky vypije.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Margaritta

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Asi tak, do Bolonske omacky by se melo davat to, co tam patri, tedy prirodni rajcatove pyre, nebo loupana rajcata ci rajcatovy protlak, ne to, co komu vyhovuje. Za ty orechy se vam omlouvam, spatne jsem cetla.

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    No je to na každém ,ale špatně jste četla ,ořechy tam opravdu nejsou je to jen přirovnání velikosti zázvoru .Také tam není řeč o žádném pyré a kečup je uvedený v odpovědi a ne v receptu ale to není smysl mé odpovědi .Jde o to co jsem nabídla vybere si ten ,komu to vyhovuje Krásný den .

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ja nevim, ale davat do "Bolonske omacky" rajcatove pyre (prirodni) a toto, je asi rozdil. Mate tam orechy, zazvor, cukr atd. Kecup bych snad ani nejmenovala, vzdyt je to italska omacka.

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Ne to není omyl ,jen musíš nejdřív orestovat mase ,udělat základ a přidat toto místo protlaku a nebo kečupu jak je zde zvykem .

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Toto na Bolonske spagety?? To bude asi omyl....

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...existuje pizza margarita, koktail margarita a ostrov margaritta nedaleko pobrezia venezuely.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ty dáváš našim stránkám rozhodně zajímavé recepty. Já, například, jsem o něčem takovém domácím nikdy neslyšela. Já myslela, že margarita je alkohol:-O

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    To bude dobré!!! Budeme muset zkusit!:yes::-!:-))
    U nás to asi taky dlouho nevydrží!!!
    Tonda - u Papriky do zítřka na záskoku

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: piza margarita pizza margarita recept s italem v kuchyni špagety margarita pizza margarita margarita alkohol pizza margaritta recept pizza margarita koktail margarita koktejl margharita margarita koktail s italem v kuchyni pizza margarita alkohol margarita margarita recept margharita margharita recept coctail margarita margarita coctail s italem v kuchyni recepty piza margharita alkohol čalamáda s italem v kuchyni

Zapomněl/a jsem heslo