Nutriční hodnoty (Dýňový bochník se sušenými švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 188 kJ / 3 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,60 g |
| Tuky | 112,06 g |
| – nasycené | 28,39 g |
| – nenasycené | 76,05 g |
| –– mononenasycené | 51,60 g |
| –– polynenasycené | 24,45 g |
| ––– omega 3 | 1,57 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 634,53 g |
| – cukry | 266,13 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g tuku na pečení (nebo másla) | Margarín | 150 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krystalového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhané pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 hrnek dýně (na kostičky krájené) | Dýně čerstvá | |
| 1 hrnek 1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek | Švestky sušené | |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |