Nutriční hodnoty (Kuře na pikantní čočkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 095 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,25 g |
Tuky | 5,54 g |
– nasycené | 2,25 g |
– nenasycené | 3,17 g |
–– mononenasycené | 0,86 g |
–– polynenasycené | 2,31 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 27,87 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 82,73 g |
– cukry | 10,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
300 ml 300 ml dobrého bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
400 ml 400 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 400 ml |
100 g 100 g čočky (nepředvařené!) | Čočka hnědá neloupaná | 100 g |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
1 1 velká hrst nahrubo nakrájených žampiónů (nebo jiných hub) | Žampion čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej na pánev | Olej řepkový |