Nutriční hodnoty (Jablkové knedlíky II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 334 kJ / 2 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,00 g |
Tuky | 44,75 g |
– nasycené | 20,61 g |
– nenasycené | 17,57 g |
–– mononenasycené | 13,27 g |
–– polynenasycené | 4,30 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 368,06 g |
– cukry | 79,33 g |
––– laktóza | 24,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
asi 400 g 400 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 400 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 kg 1/2 kg jablek oloupat a pokrájet na čtvrtky | Jablko čerstvé | 500 g |
z rohlíku | Rohlík pšeničný bílý | |
trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
rozpuštěné máslo na polití | Máslo kravské |