Karbanátky z hlívy ústřičné

Houby Doba přípravy: 40-50 min + příprava 20 názorů

Houby Doba přípravy: 40-50 min + příprava 20 názorů

Suroviny cca 9 karbanátků

390 g hlívy ústřičné - i více
1/2 l zeleninového vývaru
1 rohlík, může být starší
2 dl mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce másla
1-2 vejce
30 g tvrdého sýru
strouhanka - zhruba 95 g a podle potřeby,
aby se daly dobře dělat karbenátky

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu odkrájíme od nožek, použijeme jen listy, očistíme a dáme vařit do zeleninového vývaru na 1/2 hodiny.

  2. Uvařenou hlívu scedíme a nakrájíme na malé kousky, nebo můžeme použít tyčový mixér.

  3. V misce namočíme rohlík do mléka. Pak jej pořádně vymačkáme a přidáme do směsi hub.

  4. Do směsi dále přidáme na másle dorůžova osmaženou cibuli i s máslem, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř a nakonec strouhanku. Těsto by mělo být husté, jako třeba na sekanou.

  5. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
    Z dobře promíchané houbové směsi tvoříme karbanátky, které ukládáme na olejem pomazaný pečící papír. Je dobré karbanátky ještě malinko postříkat olejem.

  6. Pečeme v troubě, během pečení 1x opatrně obrátíme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem

Poznámka od kuchařky

Recepty z hlívy ústřičné jsem našla na internetu..

Komentáře k receptu Karbanátky z hlívy ústřičné

  • KatkaCechova KatkaCechova

    Hezké Velikonoce všem :)
    Včera jsem dělala tyto karbanátky s bramborovou kaší a byly výtečné! Použila jsem úplně celou hlívu, včetně nožiček, protože po podušení jsem rozmixovala mixérem. Mňam :-8 :yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: dobrý nápad a krásná prezentace :-K určitě udělám <3

    Odpovědět

  • veronicaskitchencz veronicaskitchencz

  • cecilka: Já jsem fakt pesto nikdy z cibule nezkoušela, tak nevím :-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    cecilka: Ak môžem poradiť, doporučujem recept od magdalenky: https://www.toprecepty.cz/recept/12025-mlada-cibul... Je vynikajúci. :yes:;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Jana Remkova: Netreba sa báť, som si istá, že výsledok bude na :yes:. A bez zbytočnej roboty.:-D.
    A, aj ja by som potrebovala radu. Práve mi lezie mladá cibuľka ,je mi ľúto vyhadzovať vňať a nie som schopná ju už konzumovať. Dá sa z nej niečo urobiť? Napríklad pesto?. Vďaka za rady a nápady

    Odpovědět

  • cecilka: Já to příště zkusím neuvařit;-)

    Odpovědět

  • Ivace64: díky Ivo:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    To musí to být moc dobré, s hlívou kamarádím ráda v kuchyni, jen ji ale podusím krátce, tak, jako jiné houby když hlívu Jani pokrájíš na tenké plátky, nebo tenké proužky, tak ji budeš mít měkkou za chvíli, můžeš i přidat i trochu vývaru, zkusím podle Tebe karbošky, vypadají báječne:-K:yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Jana Remkova: Tak som to nemyslela. Napokon, pestovať hlivu na balkóne je , minimálne, hlúposť. Chcela som iba poradiť, že variť ju, nie je nevyhnutné. Dokonca, ani keď robím guláš. Postupujem rovnako ako pri mäsovom=osmažiť na cibuli, podliať a pridať všetko, čo do guláša patrí. Zrejme kopa kuchárok/ov nebude so mno súhlasiť. Je to ich názor a moje skúsenosti.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • cecilka: Já vím, že se dá pěstovat doma :-). Ale mám moc malý byt na to, abych tady měla ještě balík s hlívou. Škoda, je báječná :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Jana Remkova: Rovnako ako tejaja ani ja hlivy nevarím, iba dusím a vážne to stačí. Pridám ostatné prísady a "fašírky" sú skvelé.
    Mimochodom, hlivu ustricovú si pestujem doma a robím z nej všeličo možné. Od tzv. viedenského rezňa až po tatarák a tam používam hlivy surové. Vyskúšajte a budete spokojná a hlavne, budete mať o kúsok menej roboty.
    A napokokon, nie vždy je potrebné dodržiavať recepty.:-)

    Odpovědět

  • tejaja: příště to vyzkouším :-). Napadlo mne, že bych mohla vyzkoušet se syrovou, ale nakonec jsem se držela zadání v receptu ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Možno by stačilo hlivu nevariť, ale skôr dusiť na tom masle a cibuli. Chcelo by to vyskúšať, aký by bol rozdiel. ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas: Já se omlouvám, vůbec se mi ten dotaz nezobrazil v emailu!:-O Já měla zeleninový vývar, takže jsem to vařila v něm a fakt mne nějak nenapadlo si ho nechat..No, škoda, třeba na houbovou polévku, že?;-). Nemixovala jsem hlívu s vývarem, bylo by to řídké. Dopíšu to tam:-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: karbanátky z hlívy ústřičné karbanátky z hlívy karbenatky z hlívy karbenátky z hlívy ústřičné hlíva ústřičná karbanátky tatarák z hlívy ustřičné recepty z hlivy karbanatek z hlivy hliva karbanatky recept z hlívy recepty z hlívy ustřičné karbanátky s hlívou ůstřičnou karbanátek z hlívy ústřičné recept na karbanátky z hlivy karbenátek z hlívy ustřičné nej recepty z hlívy ústřičné karbanátky s hlívy karbanatky hliva karbenatky s hlívy ustřičné recept na hlívu