Nutriční hodnoty (Schwarzwaldský višňový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 858 kJ / 5 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,50 g |
| Tuky | 342,48 g |
| – nasycené | 180,35 g |
| – nenasycené | 147,43 g |
| –– mononenasycené | 105,13 g |
| –– polynenasycené | 42,30 g |
| ––– omega 3 | 2,40 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 825 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 550,14 g |
| – cukry | 381,50 g |
| ––– laktóza | 22,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 7 7 vajec (žloutky a bílky zvlášť) | Vaječný bílek | 231 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 150 g 150 g jemně strouhané hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 150 g |
| 150 g 150 g mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 150 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 3 lžičky 3 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 velká sklenice 1 velká sklenice višňového kompotu | Višně zavařené | |
| 750 ml 750 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 750 ml |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 100 g 100 g čokoládových hoblin | Cukrářské zdobení | 100 g |
| 16 16 celých višní z kompotu | Meruňka zavařená |