Nutriční hodnoty (Gazdovské zemiaky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 531 kJ / 1 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 60,17 g |
| – nasycené | 36,33 g |
| – nenasycené | 20,56 g |
| –– mononenasycené | 17,08 g |
| –– polynenasycené | 3,48 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 4,79 g |
| Sůl | 11,58 g |
| Sacharidy | 200,67 g |
| – cukry | 48,67 g |
| ––– laktóza | 35,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 150 g 150 g sýru Feta | Sýr feta | 150 g |
| 150 g 150 g Eidamu nebo Ementálu | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 500 ml 500 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| česnek podle chuti | Česnek čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |