Nutriční hodnoty (Zapečený květák s bramborem v sýrovo-bešamelové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 310 kJ / 1 030 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,30 g |
| Tuky | 42,15 g |
| – nasycené | 26,58 g |
| – nenasycené | 14,24 g |
| –– mononenasycené | 13,04 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 136,50 g |
| – cukry | 8,90 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 15 15 menších brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 2 2 tavené sýry | Sýr tavený | |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín |