Hovězí vývar se zeleninou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 80 minut (podle masa) 6 porcí Polévky 16 názorů

Suroviny

500 g masa na polévku (žebra)
1 větší mrkev
kus celeru
kus petržele
kus květáku
kus pórku
1 menší cibule
kuličky pepře
1 masox
lžička Vegety
3 střiky) Maggi
špetka šafránu
sůl
petržel
libeček a zavářka dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější), chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost), pepř a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme pepř, sůl, nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek, masox a vaříme doměkka. Ke konci dáme špetku šafránu, Maggi, sůl a nasekanou petrželku s libečkem.

  2. Během vaření zavaříme do polévky malou zavářku (dala jsem malé hvězdičky) nebo co nám libo.

Poznámka

Léta letoucí dělám hovězí polévku takto, protože nám ze všech chutná nejvíc a nejčastěji s domácími nudličkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí vývar se zeleninou

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Teda krom vegety magi a masoxu je to dobrý vývar
    :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Klasika vývarek;-)a s libečkem(bez kterého se v kuchyni neobejdu)to vždy krásně provoní celý byt:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Vitek:Vítku, to jsi mě potěšil a hlavně mám radost, že chutnala a byla čirá-díky;-)

    Odpovědět

  • Vitek Vitek

    Dnes jsem udělal,dal jsem na rady a nudle jsem uvařil zvlášť a povedlo se. :-O Polívčička pěkně čiroučká,tak to mám rád. :-p Za rady a recept posílám bodíka. :yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    To, že je polévka zakalená neznamená, že není dobrá ;-) Zakalení může způsobit to, že se v ní vaří např. ty nudličky, jak už tady někdo zmínil. A navíc - i zakalený vývar se dá \"očistit\" ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivi a máš recht:yes:není třeba si toho vůbec všímat-supr:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Zakalená,nezakalená-bola vynikajúca:-)Mala som všetku zeleninu čerstvú zo záhrady,aj ten libeček a vňať a našla som aj šafrán.Keď budem niekedy variť,tak určite takto;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivanko, jsem moc ráda, že jsi jí udělala, aspoň teď víš jak chutná a že vám chutnala to mě těší. Až tak nějaká zakalená se mi nezdá, když má tmavý podklad nedá se to ani hodnotit;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ale no...možno je trochu zakalená,varila som hovädziu prvý krát v živote.Myslela som chuťovo,že je veľmi dobrá:-pNašla som viac receptov na tento vývar,takže chuť nemusí byť rovnaká.Inak,penu som zbierala a varila veľmi pomaly,takže zakalená možno vyzerá v tom modrom tanieri,ale naliala som ju do priehladného pohára a tam je krásne žltá;-)

    Odpovědět

  • Mrkev Mrkev(neregistrovaný)

    Je zakalená :-( , Ivanka 79, tak jestli jsi tak dobrou polívku ještě nejedla (protože je naprosto obyčejná), tak to musíš jíst pěkné blafy :-))

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Takú dobrú polievku som snáď ešte nejedla,máš bod:yes::yes:a fotku;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dnes sa chystám na túto polievku,prvý raz budem variť hovädziu,tak dúfam že bude dobrá:-8:-pMäso chcem použiť zajtra k omáčke;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Taky u některých polévek vaříme zavářku zvlášť( nudličky, písmenka a pod)ze stejných důvodů a také protože u nás je zvyklý každý na něco jiného. Já např. někdy chci čistou a osmažené rohlíčky, či chléb, či takové prodávané kuličky.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tiež varím cestovinu zvlášť, hlavne kvôli tomu, že ak polievka zostane, cestoviny sa v nej dosť rozmočia, príliš nasiaknu tekutinou. A nedávam masox, je to vývar z mäsa, ale každý má inú chuť ;-) Ja si dávam len čistý vývar s cestovinou, varenú koreňovú zeleninu nemusím...ale to je môj problém:-K Polievka je výborná, bodíček letí +:yes::-D:yes::-D

    Odpovědět

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    polévka je výborná, jen zavářku do vývaru nikdy nedávám, zkalí se tím vývar, vařím vždy zvlášť. Pro rychlost vařím v papiňáku.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí polevka se zeleninou zakalená polévka hovězí vývar zakalený vývar hovězí vývar v papináku hovězí vývar recept zakalena hovezi polevka jak na zakalenou polévku hovezi polevka v papinaku hovězí vývar z masa cisty hovezi vyvar zakaleny hovezi vyvar hovezi vyvar z papinaku vývar v papiňáku vývar jak na čistý hovězí vývar výborná hovězí polévka polévka z hovězího vývaru hovězí vývar čistý polévka hovězí vývar

Zapomněl/a jsem heslo