

Hovězí vývar se zeleninou
Suroviny 6 porcí
- 500 g masa na polévku (žebra)
- 1 větší mrkev
- kus celeru
- kus petržele
- kus květáku
- kus pórku
- 1 menší cibule
- kuličky pepře
- 1 masox
- lžička Vegety
- 3 střiky) Maggi
- špetka šafránu
- sůl
- petržel
- libeček a zavářka dle chuti
Postup přípravy receptu
Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější), chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost), pepř a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme pepř, sůl, nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek, masox a vaříme doměkka. Ke konci dáme špetku šafránu, Maggi, sůl a nasekanou petrželku s libečkem.
Během vaření zavaříme do polévky malou zavářku (dala jsem malé hvězdičky) nebo co nám libo.
Poznámka od kuchařky
Léta letoucí dělám hovězí polévku takto, protože nám ze všech chutná nejvíc a nejčastěji s domácími nudličkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí vývar se zeleninou
-
Teda krom vegety magi a masoxu je to dobrý vývar
-
Klasika vývarek
a s libečkem(bez kterého se v kuchyni neobejdu)to vždy krásně provoní celý byt
-
Vitek:Vítku, to jsi mě potěšil a hlavně mám radost, že chutnala a byla čirá-díky
-
Dnes jsem udělal,dal jsem na rady a nudle jsem uvařil zvlášť a povedlo se.
Polívčička pěkně čiroučká,tak to mám rád.
Za rady a recept posílám bodíka.
-
To, že je polévka zakalená neznamená, že není dobrá
Zakalení může způsobit to, že se v ní vaří např. ty nudličky, jak už tady někdo zmínil. A navíc - i zakalený vývar se dá \"očistit\"
-
Ivi a máš recht
není třeba si toho vůbec všímat-supr
-
Zakalená,nezakalená-bola vynikajúca
Mala som všetku zeleninu čerstvú zo záhrady,aj ten libeček a vňať a našla som aj šafrán.Keď budem niekedy variť,tak určite takto
-
Ivanko, jsem moc ráda, že jsi jí udělala, aspoň teď víš jak chutná a že vám chutnala to mě těší. Až tak nějaká zakalená se mi nezdá, když má tmavý podklad nedá se to ani hodnotit
-
Ale no...možno je trochu zakalená,varila som hovädziu prvý krát v živote.Myslela som chuťovo,že je veľmi dobrá
Našla som viac receptov na tento vývar,takže chuť nemusí byť rovnaká.Inak,penu som zbierala a varila veľmi pomaly,takže zakalená možno vyzerá v tom modrom tanieri,ale naliala som ju do priehladného pohára a tam je krásne žltá
-
Je zakalená
, Ivanka 79, tak jestli jsi tak dobrou polívku ještě nejedla (protože je naprosto obyčejná), tak to musíš jíst pěkné blafy
-
Takú dobrú polievku som snáď ešte nejedla,máš bod
a fotku
-
Dnes sa chystám na túto polievku,prvý raz budem variť hovädziu,tak dúfam že bude dobrá
Mäso chcem použiť zajtra k omáčke
-
Taky u některých polévek vaříme zavářku zvlášť( nudličky, písmenka a pod)ze stejných důvodů a také protože u nás je zvyklý každý na něco jiného. Já např. někdy chci čistou a osmažené rohlíčky, či chléb, či takové prodávané kuličky.
-
Tiež varím cestovinu zvlášť, hlavne kvôli tomu, že ak polievka zostane, cestoviny sa v nej dosť rozmočia, príliš nasiaknu tekutinou. A nedávam masox, je to vývar z mäsa, ale každý má inú chuť
Ja si dávam len čistý vývar s cestovinou, varenú koreňovú zeleninu nemusím...ale to je môj problém
Polievka je výborná, bodíček letí +
-
polévka je výborná, jen zavářku do vývaru nikdy nedávám, zkalí se tím vývar, vařím vždy zvlášť. Pro rychlost vařím v papiňáku.