Nutriční hodnoty (Pikantní bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 156 kJ / 1 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,65 g |
| Tuky | 94,73 g |
| – nasycené | 22,35 g |
| – nenasycené | 61,49 g |
| –– mononenasycené | 31,67 g |
| –– polynenasycené | 29,82 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 22,98 g |
| Cholesterol | 114 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,58 g |
| Sacharidy | 167,49 g |
| – cukry | 12,44 g |
| ––– laktóza | 2,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg menších brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 4 lžíce 4 lžíce majonézy | Majonéza | 60 g |
| 3 3 sardelové filety | Sardel | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/2 PL 1/2 PL bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 7.5 ml |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 PL 1 PL sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| 3 PL 3 PL jemně strouhaného parmazánu | Parmezán | 45 g |
| 2 - 3 2 - 3 jarní cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |