Nutriční hodnoty (Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 308 kJ / 1 030 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 128,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,76 g |
| Tuky | 47,81 g |
| – nasycené | 11,47 g |
| – nenasycené | 29,23 g |
| –– mononenasycené | 12,96 g |
| –– polynenasycené | 16,27 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 889 mg |
| Sodík | 957 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 18,21 g |
| – cukry | 10,80 g |
| ––– laktóza | 6,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| RYBÍ KARBANÁTKY | ||
| rybí filé 600 g 600 g já používám pangásia | Treska filet | 600 g |
| mléko 100 ml 100 ml | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| bobkový list 3 ks 3 ks | Bobkový list sušený | |
| jarní cibulka 1 1 větší | Cibulka jarní čerstvá | |
| chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| hladká mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce 2 ks 2 ks | Vejce slepičí | 126 g |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| červené zelí 1 1 malá hlávka | Zelí červené čerstvé | |
| mrkev 2 ks 2 ks | Mrkev čerstvá | 100 g |
| zakysaná smetana 2 lžíce 2 lžíce | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| majonéza 2 lžíce 2 lžíce | Majonéza | 30 g |
| vinný ocet 2 lžíce 2 lžíce | Ocet vinný bílý | 40 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |