Nutriční hodnoty (Polévka s játrovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 551 kJ / 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,90 g |
| Tuky | 16,68 g |
| – nasycené | 3,14 g |
| – nenasycené | 8,02 g |
| –– mononenasycené | 5,19 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 15,81 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 432 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 43,23 g |
| – cukry | 10,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové kosti (nebo žebra) | Kost vepřová | 500 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 kuličky 3 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 250-300 g 250-300 g vepřových jater | Játra vepřová | 275 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1 1 malá cibule (nemusí být) | Cibule čerstvá | 70 g |
| pepř mletý (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská |