Nutriční hodnoty (Makový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 542 kJ / 2 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 66,20 g |
Tuky | 132,44 g |
– nasycené | 38,07 g |
– nenasycené | 79,54 g |
–– mononenasycené | 32,81 g |
–– polynenasycené | 46,72 g |
––– omega 3 | 1,02 g |
Vláknina | 38,58 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 353,74 g |
– cukry | 72,67 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g polohrubé mouky (nebo hladké mouky) | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
60 g 60 g tuku | Margarín | 60 g |
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
asi 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
lžíce lžíce cukru | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 rovná lžička skořice | Skořice ceylonská | |
citronová příchuť (nebo rum) | Aroma citrónové | |
2 lžíce 2 lžíce strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | 30 g |