Nutriční hodnoty (Guláš z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 241 kJ / 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,27 g |
Tuky | 20,60 g |
– nasycené | 13,12 g |
– nenasycené | 7,14 g |
–– mononenasycené | 5,65 g |
–– polynenasycené | 1,49 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 28,57 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 54,24 g |
– cukry | 12,78 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
300 ml 300 ml masového vývaru | Vývar masový | 300 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
sůl | Sůl mořská |