Nutriční hodnoty (Guláš z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 241 kJ / 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,27 g |
| Tuky | 20,60 g |
| – nasycené | 13,12 g |
| – nenasycené | 7,14 g |
| –– mononenasycené | 5,65 g |
| –– polynenasycené | 1,49 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 28,57 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 54,24 g |
| – cukry | 12,78 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g čerstvých kloboučků mladých václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 300 ml 300 ml masového vývaru | Vývar masový | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská |