Ohnivá pasta

Tom Beyk Kuchař: Tom Beyk

Doba přípravy: 30 min. Omáčky 7 názorů

Suroviny

600 g papriček (kozích rohů)
2 rajčata
80 ml oleje
1 PL soli
2 PL plnotučné hořčice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papričky zbavíme stopek, překrájíme na menší díly, část rozmixujeme a přilijeme olej.

  2. Potom přidáme překrojená rajčata a postupně přidávame ostatní papričky, sůl a nakonec hořčici.

  3. Dobře rozmixované přelijeme do malých zavařovaček na uchování v lednici (mně došly, dělal jsem všemožné marmelády).

Poznámka

Pasta se výborně hodí ke grilovaným masům, klobásám, do škvarkové pomazánky nebo jen na potření chleba se škvarkovým sádlem. Výhodou je, že pro slabší povahy se dá palčivost upravit - zředit oblíbenou hořčicí. Nejhroznější operací při výrobě je ochutnávání :-) a POZOR na oči!!!

Trvanlivost: v lednici asi dva měsíce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ohnivá pasta

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    sunny.sofi:...zjistil jsem, že v lednici pasta vydrží max. dva měsíce. Měl jsem část v plastové krabičce a po uvedené době začala pasta kvasit.:-//

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Pomazánka " Hurá papula" to já rád!:yes::yes::-)):-D:-D Myslí. že dlouho nevydrží, jen pá dní! Pak už žádná nebude!:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tome,krásnou pálihubku jsi zhotovil:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Tome, už třetím rokem dělám tvůj salát z kozích rohů http://www.toprecepty.cz/recept/28520-salat-z-cers... a ten teda je!!:-p:-p Tahle pasta sice neláká barvou, ale určitě "klame tělem", takže ji taky zkusím:-);-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    sunny.sofi:...je to letos druhá dávka a u té první(~20dní stará) jsem si nevšiml žádných změn. Nemám trvanlivost vyzkoušenou ale myslím si, že by si každá plíseň pěkně připálila prdélku a jako konzervant by tady měla fungovat ta hořčice.
    Jana Remková:...pasta je sice barvy nevalné ale nenápadné, tudíž zákeřné:-D

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Moc pěkné, ale když se nezavařuje - jak dlouho v lednici vydrží:-?:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Popravdě, ta barva je příšerná ;-), ale dělám něco hodně podobného-tzv "pálihub", je i zde a je to fakt jen pro otrlé. My máme ostré rádi;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pasta z kozích rohů kozi rohy pasta jak uchovat kozí rohy palihub hořčice z kozích rohů recept na pastu z kozích rohu pesto z kozích rohů česneková pasta se sádlem pasta z kozích rohu recept pasta z kozích rohů recepty jak vyrobit chilli pastu ostrá pasta z rajčat a kozích rohů jak vyrobit a uchovat paprikovou pastu recepty na pastu z kožich rohu kozi rohy pasta recept ohnivá marmeláda uchování kozích rohů paprika kozi rohy pasta recept rohy pesto recepty na kozí rohy pasta

Zapomněl/a jsem heslo