Nutriční hodnoty (Bramborové noky se špenátem slaninou a smetanou.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 956 kJ / 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 27,50 g |
| – nasycené | 17,75 g |
| – nenasycené | 8,25 g |
| –– mononenasycené | 7,50 g |
| –– polynenasycené | 0,75 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 16,10 g |
| – cukry | 10,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bramborové noky (gnocchi) | Noky | 500 g |
| 500 g 500 g čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| parmazán na posypání | Parmezán |