Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřové krkovičky (po 130-150g)
8 žampionů
2 střední cibule
200 g husté zakysané smetany
kopr
sůl
pepř
sladká paprika
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran dozlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva.

  2. Opečené maso dáme do pekáčku a do výpeku přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, žampiony a restujeme, až cibule a houby chytí barvu. Pak trochu osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou, trochu provaříme a přidáme nakrájený kopr.

  3. Maso v pekáčku posypeme paprikou a naklademe na něj směs hub a smetany.
    V zakrytém pekáčku pečeme 30 -40 min doměkka.
    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i s rýží - v pekáčku se udělá výborná šťáva.

Poznámka od kuchařky

Dá se to udělat i z kotlety, ale mně přijde krkovička šťavnatější.

Komentáře k receptu Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zapecena krkovice na zampionech krkovice se zampiony krkovička se žampiony zapečené maso se zakysanou smetanou krkovička s žampiony veprova krkovice se zakysanou smetanou zapečená krkovice krkovice se smetanou pečená krkovice na žampionech krkovice s žampiony zapečená krkovička vepřová krkovice s žampiony krkovička se smetanou vepřová krkovice se žampiony krkovička na žampionech krkovice na žampionech kotlety se zakysanou smetanou pečená krkovička na žampionech zapečená kotleta se žampiony a smetanou krkovička žampiony