Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou

mysulka Kuchařka: mysulka

4 porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky (po 130-150g)
8 žampionů
2 střední cibule
200 g husté zakysané smetany
kopr
sůl
pepř
sladká paprika
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran dozlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva.

  2. Opečené maso dáme do pekáčku a do výpeku přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, žampiony a restujeme, až cibule a houby chytí barvu. Pak trochu osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou, trochu provaříme a přidáme nakrájený kopr.

  3. Maso v pekáčku posypeme paprikou a naklademe na něj směs hub a smetany.
    V zakrytém pekáčku pečeme 30 -40 min doměkka.
    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i s rýží - v pekáčku se udělá výborná šťáva.

Poznámka

Dá se to udělat i z kotlety, ale mně přijde krkovička šťavnatější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 663 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou

1 2

Tématické fráze: zapecena krkovice na zampionech krkovice se zampiony krkovička se žampiony zapečené maso se zakysanou smetanou krkovička s žampiony veprova krkovice se zakysanou smetanou krkovice se smetanou pečená krkovice na žampionech krkovice s žampiony zapečená krkovice zapečená krkovička vepřová krkovice s žampiony krkovička se smetanou vepřová krkovice se žampiony kotlety se zakysanou smetanou pečená krkovička na žampionech krkovice na žampionech krkovička na žampionech zapečená kotleta se žampiony a smetanou krkovička žampiony

Zapomněl/a jsem heslo