Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
16 stroužků česneku
solamyl
6 lžic husté sójové omáčky
2 lžíce omáčka swet and sour plum (švestková)
40 ml sherry
20 ml rýžového vína
100 ml teplé vody
kousek zelené cibulové natě
sezamový olej nebo sojový
několik kapek citrónové šťávy
cayenský pepř
černý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké, asi půlcentimetrové plátky.

  2. Z obou stran osolíme a posypeme černým a cajenským pepřem. Necháme uležet.

  3. Nejdříve po hodině maso obalíme v solamylu a přebytek otřepeme.

  4. V pánvi rozpálíme sezamový nebo sójový olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran.

  5. Vyjmeme z oleje a uložíme stranou.

  6. Na použitém oleji opečeme celé, oloupané stroužky česneku dozlatova až dohněda.

  7. Přilijeme teplou vodu, rýžové víno, sherry, sójovou omáčku, švestkovou omáčku a uvedeme k varu.

  8. Do omáčky vrátíme plátky masa, teplotu ztlumíme na minimum a dusíme cca 20 minut přikryté.

  9. Maso často obracíme, hýbáme s ním a podle potřeby doléváme malé množství vody nebo vývaru (případně ostatních tekutých surovin dle chuti).

  10. Na závěr chuť doladíme několika kapkami citrónové šťávy a přidáme nakrájenou cibulovou nať, kterou necháme pod pokličkou zavadnout. Podáváme s dušenou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 732 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: paráda, to máme rádi :-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Pajaja: Děkuju za vzkazík, takových, když jsou podložené zkušeností, si vážím nejvíc..:yes: Poprvé jsem tohle jídlo vařila, když jsem chtěla, aby chutnalo mojí dceři i malé neteři, které jsou jedna jak druhá strašně vybíravé - no a záměr se zdařil. Tak jsem recept přidala, protože skutečně prošel zkouškou z nejtěžších...;-):-D
    Ještě jednou děkuji.:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Eli, tak u nás už bylo předvčerem k večeři. Ve finále jsem zapomněla na tu jarní cibulku (kterou jsem měla v lednici). Chuť mě příjemně překvapila a taky ta rychlost, s jakou bylo vše uvařené. Syn, který není moc velkej masožravec snědl vše i do posledního zrnka rýže. Když jsem naservírovala, chopila jsem se foťáku a zjistila jsem, že mám vybité baterky. :-S Takže vyfotím příště, protože mám prý zařadit jako TOP do našeho jídelníčku. :-):-K:yes:+

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    To by u nás chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připraveno:-KJá bych ochutnala hned,vypdá to báječně:-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    .... samé dobré ingredience a výsledek oku a jistě i chuti lahodí;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliza:Elí, tak toí bude dobrota a recept se mi líbí, s tou rýží obvzlášť-dávám ti ráda 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Hezký recept:yes:+

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    spagetka: Jj, překlep...už jsem to opravila, děkuji za upozornění a za komentář a za bod.:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Docela hezké, Eli, v Surovinách máš 2x rýžové víno, ale v postupu ho použiješ jen jednou, není to překlep? Jinak :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: křehké kuře křehké kuře recept voňavá křehká kachna recept křehké a vońavé kuře voňavá a křehká kachna recept vonava a krehka kachna křehké kuřecí plátky asijské recepty z kachny recept na křehké kuře pekingské řízečky křehké kuřecí řízky recept křehké kuře recept voňavá a křehká kachna kachna na asijsky zpusob asijské řízky čínská voňavá křupavá kachna voňavé kuře recept křehké kuře s rýží vońavá křehká kachna vietnamske krehke kure

Zapomněl/a jsem heslo