Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 528 kJ / 1 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,28 g |
| Tuky | 37,05 g |
| – nasycené | 14,00 g |
| – nenasycené | 15,04 g |
| –– mononenasycené | 11,97 g |
| –– polynenasycené | 3,07 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 33,80 g |
| Cholesterol | 819 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 162,70 g |
| – cukry | 20,90 g |
| ––– laktóza | 8,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 klobása | Klobása | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g vyloupaných čerstvých fazolí (nemusí být) | Fazole bílé | 100 g |
| 1 1 kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |