Nutriční hodnoty (Jablečno-skořicový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 922 kJ / 4 522 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,80 g |
| Tuky | 330,47 g |
| – nasycené | 212,03 g |
| – nenasycené | 114,37 g |
| –– mononenasycené | 101,24 g |
| –– polynenasycené | 13,14 g |
| ––– omega 3 | 3,00 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 682 mg |
| Sodík | 590 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 320,97 g |
| – cukry | 262,37 g |
| ––– laktóza | 31,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g piškotů | Piškoty | 150 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
| 500 g 500 g Mascarpone | Mascarpone | 500 g |
| 300 g 300 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 300 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 1/2 1/2 čajové lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| balíček balíček práškové želatiny | Želatina vepřová | |
| 75 g 75 g cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 200 g 200 g jablečné přesnídávky | Jablečné pyré | 200 g |
| 2 hrsti 2 hrsti rozinek | Rozinky | 100 g |
| namočených v rumu | Rum |