Nutriční hodnoty (Masové knedlíčky v houbové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 052 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 112,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,47 g |
| Tuky | 62,77 g |
| – nasycené | 30,34 g |
| – nenasycené | 25,15 g |
| –– mononenasycené | 21,15 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 7,48 g |
| Cholesterol | 727 mg |
| Sodík | 612 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 39,86 g |
| – cukry | 10,79 g |
| ––– laktóza | 3,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hovězí mleté maso | Hovězí ořez | 250 g |
| 250 g 250 g vepřové mleté maso | Vepřová plec | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| koření na mleté maso | Provensálské koření | |
| strouhanka na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| olivový olej na smažení | Olej olivový | |
| 150 150 g nakrájených hub (dá se nahradit žampiony, ale přidat lžičku sušeného houbového koření!, ale houby jsou houby) | Hřib čerstvý | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olivový olej na pánev | Olej olivový | |
| 300 ml 300 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| 1 lžička 1 lžička mouky | Mouka pšeničná hladká | 5 g |
| 1/2 1/2 šlehačky | Šlehačka 35% | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky citronové šťávy (nebo jen 1/2 zakysané smetany, co kdo raději používá) | Šťáva z citrónu | 2.5 ml |
| těstoviny | Těstoviny pšeničné | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvé strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |