Nutriční hodnoty (Jehněčí na jablku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 186 kJ / 1 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,50 g |
| Tuky | 96,49 g |
| – nasycené | 13,72 g |
| – nenasycené | 82,65 g |
| –– mononenasycené | 71,15 g |
| –– polynenasycené | 11,50 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 62,70 g |
| – cukry | 17,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| jehněčí maso (měla jsem hřbet) | Jehněčí kýta | |
| 1 1 větší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1/2 1/2 cm plátek másla | Máslo kravské | 0.5 g |
| 1 dcl 1 dcl červeného vína (použila jsem Kadarku) | Víno červené suché | 100 ml |
| 1 dcl 1 dcl olivového oleje (použila jsem obyčejný slunečnicový) | Olej olivový | 100 ml |
| 2 2 polévkové lžíce sójové omáčky Soya Sauce | Sójová omáčka Tamari | |
| 1 kl 1 kl mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 2 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 3 snítky 3 snítky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 3 snítky 3 snítky levandule (nemusí být) | Levandule květ čerstvý |