Nutriční hodnoty (Polévka bramborový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 882 kJ / 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,31 g |
| Tuky | 15,03 g |
| – nasycené | 9,11 g |
| – nenasycené | 4,57 g |
| –– mononenasycené | 3,86 g |
| –– polynenasycené | 0,71 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 23,92 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 183 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 110,35 g |
| – cukry | 16,31 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 100 g 100 g celéru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| hříbky nebo žampiony | Hřib čerstvý | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| 100-150 ml 100-150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| máslo | Máslo kravské |