Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl z domácího těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 517 kJ / 1 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,20 g |
| Tuky | 35,16 g |
| – nasycené | 4,44 g |
| – nenasycené | 26,44 g |
| –– mononenasycené | 17,22 g |
| –– polynenasycené | 9,22 g |
| ––– omega 3 | 2,11 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 205,45 g |
| – cukry | 14,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g hladké mouky (nebo dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
| 100 ml 100 ml teplé vody (nebo dle potřeby) | Voda | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky citronové šťávy (nebo octa) | Šťáva z citrónu | 2.5 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| strouhaná jablka (dle chuti) | Jablko čerstvé | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| ořechy (nemusí být) | Vlašské ořechy | |
| rozinky (nemusí být) | Rozinky | |
| hladká mouka na pomoučení | Mouka pšeničná hladká | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| rozpuštěné máslo na potírání | Máslo kravské |