Pečená makrela

dzungila Kuchařka: dzungila

Doba přípravy: 45 minut + marinování 4 porce Ryby 15 názorů

Suroviny

1 balení zmrazených makrel
2 kus Tomatové marinády s česnekem (od Avokáda)
1 kus koření Grilované ryby s citrónem (od Vitany)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makrely rozmrazíme, odřízneme jim hlavy a pořádně propláchneme studenou vodou.

  2. V nádobě, kde se budou ryby marinovat smícháme všechny sáčky s kořením, dobře promícháme a vložíme do ní příčně nakrojené makrely.

  3. Marinádu pečlivě vetřeme i do zářezů, aby se dostala i dovnitř ryb a necháme přes noc v lednici odležet.

  4. Pečeme v troubě na pečícím papíru asi na 180°C. Prvních 30 minut pečeme zakryté alobalem, nakonec jej sundáme a dopečeme odkryté.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Lze připravit i na grilu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 452 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená makrela

  • pepa pepa(neregistrovaná)

    já makrely mám rád ale co jezdím na ně do norska tak už jen jedině citronový pepř a bilinky ze severu to je pak bašta<3:-K

    Odpovědět

  • jadrrak jadrrak(neregistrovaný)

    JR: Naprostý souhlas.

    Odpovědět

  • jadrrak jadrrak(neregistrovaný)

    alter_mann:
    Vážení pane alter_manne a ostatní, tento recept je pouze skrytá reklama na směsi koření od Avokáda a Vitany.
    Není náhodou lepší, než anonymní směs použít vlastní výběr bylinek?

    Odpovědět

  • JR JR(neregistrovaný)

    no nevím - za recept založený na "promíchání sáčků" bych se osobně opravdu styděl...

    Odpovědět

  • Runja Runja(neregistrovaná)

    www.toprecepty.czRECEPT A LA VUOLA:
    MAKRELU VYKUCHAT URIZNOUT HLAVU OCAS A PLOUTVE, PORADNE VYPLACHNOUT. NATRIT SMESI PEPRE, DRCENEHO KMINU A CITRONOVE STAVY. DOVNITR DAT UTRENY ROMADUR S CESNEKEM, KMINEM A MASLEM. PECT V TROUBE (CCA 180C) NA OLEJI S MASLEM A NAKRAJENOU CIBUKLOU, POLIVAT OMASTKEM. MOZNA PRILIT PRI PECEN I TROCHU VINA.
    PODAVAT S BRAMBORY NEBO CHLEBEM. DOBROU CHUT!:-K

    Odpovědět

  • Karči Karči(neregistrovaný)

    Makrely jsem dnes pekla jen lehce osolené,okmínované a do zářezů a bříška jsem dala čerstvou majoránku.No bašta největší.:-)Taky nemám ráda ty přesolené hotové marinády.To pak chutná všechno stejně a do zdravého jídla byť ryby to má daleko... :-/

    Odpovědět

  • soptik david soptik david(neregistrovaný)

    Vážení přátelé, makrela má svou specifickou chuť a neměla by se přehánět kořením. Ale protože každý máme jine zvyky a chutě, proč hanit tento recept. Všem přejí mnoho kulinářských úspěchů.:-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Neregistrovaný Vláďo, nám makrela naplácaná kořením moc chutnala. Všechno to, co jsem do ní naplácala, se krásně vpilo do masa, které potom bylo krásně šťavnaté.:-p
    Mám jednu zásadu - a sice tu, že nehaním něco, co jsem neochutnala a nikdy bych nehanila žádné jídlo, aniž bych se sama o něco nepokusila, vyfotila a podělila se o to s ostatními na webu.;-)
    Ale takových "kuchařů", co se jim stále něco nelíbí ( a nejenom u mých receptů ), je vás tu habaděj...

    Odpovědět

  • Vláďa Vláďa(neregistrovaná)

    Takovýhle recept se mi nelíbí, nechutnalo mi to, mnohem více chutnat to bude, když do toho nenaplácáte samé koření.

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Přikláním se s názorem k těm, co nesouhlasí s pečením či grilováním ryb stylem splácat všechno koření a různé chuti do jedné rádoby marinády a pak se kochat "výbornou" chutí. Každá ryba má svou specifickou chuť a proto by se mělo nad kořením trochupřemýšlet. Bylinky jsou také zajímavé řešení....
    :-O

    Odpovědět

  • zuza zuza(neregistrovaná)

    Recept byl zajímavý, děkuji za inspiraci, ale ryba byla po marinádě přesolená a hodně pikantní. Hodně to přetlouklo chuť makrely což je škoda.:-((

    Odpovědět

  • maja maja(neregistrovaná)

    Souhlasim s alter mannem,z duse se mi protivi vareni v \"pytlikach\".Trosku naivne jsem si myslela,ze najdu zajimavy recept...:no:
    Vratim se zase ke svym osvedcenym bylinkam a postupum...

    Odpovědět

  • alter_mann alter_mann(neregistrovaný)

    Nevím,nechutnal jsem,ale podobné recepty mi nejsou moc sympatické..:-) Dnešní trend smíchat jednu komerční srač*u s druhou dohromady - v tom vyválet rybu a těšit se jak to bude díky komerčním směsím chutnat stejně jako na jiné rybě je špatný :-)

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Wow, tak to je něco pro mě - jsem totiž strašný ,,rybožravec" a mořské ryby přímo miluji!!:-p Máš u mě jedničku s hvězdičkou a samozrejmě bodík ;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jéééžiši, hned bych si dala! Makrely máme rádi!:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: makrela pecena v troube makrela recepty makrela v troube makrela recept makrela pečená makrela v troubě recept na makrelu recept makrela recepty makrela recepty z makrely recepty makrela pečená v troubě jak připravit makrelu recept na pečenou makrelu recepty na makrelu recept makrela pečená v troubě příprava makrely makrela pečená v troubě se zeleninou jak upéct makrelu marináda na makrely pečené makrely v troubě

Zapomněl/a jsem heslo