Nutriční hodnoty (Babiččin trhanec s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 198 kJ / 3 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 83,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,45 g |
| Tuky | 97,41 g |
| – nasycené | 35,87 g |
| – nenasycené | 41,66 g |
| –– mononenasycené | 32,35 g |
| –– polynenasycené | 9,31 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 2,17 g |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 403,59 g |
| – cukry | 232,29 g |
| ––– laktóza | 19,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 jablka | Jablko čerstvé | 375 g |
| 240 g 240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 30 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 3 lžíce 3 lžíce rozinek | Rozinky | 45 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| med na pokapání | Med nepasterovaný |